Straatnieuws? Bestaat dat nog?

Eigen baard eerst

Straatnieuws? Bestaat dat nog? Dat horen we wel eens. Het antwoord moet zijn. Hoezo? Het is nooit helemaal weggeweest. Straatnieuws heeft zichzelf opnieuw uitgevonden en verkoopt nu digitaal en op straat met dezelfde verkopers in de stad. Eens per week zien we onze verkopers. Dan betalen we uit in een kantoortje en spreken we elkaar in de partytent bij WIJ 3.0 in Kanaleneiland. Heel gezellig.

Alhoewel, dat is lastig als de printer leeg is. Dus even wachten. Maar niet getreurd: We gaan eerst lekker kletsen, dus haal koffie en kom erbij in de partytent’ zei ik tegen de verkopers. Dit viel gelukkig goed.

Ik weet niet meer hoe het kwam, en wat maakt het uit, maar persoonlijke verzorging was opeens een onderwerp waar iedereen wel wat over wou zeggen. Lekker sterke verhalen over luchtjes, oorharen van een halve meter en niet vergeten het scheren met koud water: hoe doe je dat? Vergis u niet, het merendeel van de verkopers loopt er zeer verzorgd bij. En zo we kwamen op de baard of juist het ontbreken er van.

Onze verhalen verteller uit Somalië kwam wel op een heel origineel punt. Zelfs een diepere waarheid. Wat hem betreft maakt het in wezen niet uit, zolang je maar in spiegel kijkt en dan een keuze maakt en die doorzet. Daarbij is het van het grootste belang dat je je helemaal niets aantrekt van wat anderen er van vinden. ‘Dat is niet eigenwijs of zoiets maar goed voor je welzijn. Op deze manier ben jij de baas over je eigen identiteit en niemand anders.’ Zo dacht hij er al 20 jaar over en hij kon het bewijzen gezien het witte sikje dat hij net aan het cultiveren was. ‘Dus eigen baard eerst?’ ‘Juist!’

Auteur Frank Dries
Auteur

Frank Dries

Laat uw reactie achter

Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *