Cocktails maken met Jurgen van den Berg

Een lekkere erfenis van de Amerikaanse drooglegging: Long Island Ice Tea

Een cocktail uit de tijd dat er in Amerika geen alcohol mocht worden gedronken en dat natuurlijk toch gebeurde. Hij smaakt naar ice tea maar vergis je niet.

Long Island Ice Tea

 • garnering: partje citroen
 • 15 ml wodka
 • 15 ml gin
 • 15 ml tequila
 • 15 ml witte rum
 • 15 ml cointreau
 • 15 ml citroensap
 • 50 ml cola 

Redactie

Eén reactie

Reageren
 1. Mijn eerste kennismaking met dit drankje was in NYC. Ik had dorst en zin in een cocktail en vroeg om iets met Rum. De bartender stelde een Long Island Ice Tea voor . Ik protesteerde maar hij zei : als je m niet lekker vind betaal ik hem . Enfin, een uur later, na 3 van deze verfrissende glazen , rekende ik overmoedig af en stapte van mijn barkruk . Kaboem! Plat op de vloer . Mijn benen werkten niet goed meer .
  Weer een uur later heb ik het naar mijn hotelkamer gered en wist ik boor eens en altijd wat een LOng Island Ice Tea was. Oppassen dus !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *