Henk vlogt

Een lawaaiprotest voor dB’s

Ach, het is maar popmuziek.

Henk Westbroek

Henk Westbroek, kritisch van nature, vlogt twee keer per week op De Nuk over zaken die zijns inziens nodig van commentaar worden moeten worden voorzien. (foto: William Rutten)

11 reacties

Reageren
 1. Gelukkig is het een protest zonder overlast, maar de beoogde sluiting van deze ongesubsidieerde broedplaats voor talent is op je kapot te schamen als cultuur minnende Utrechter.

 2. Een ongesubsidieerd cultuurpaleisje, dat is in Utrecht not done. En zelf te pas en te onpas maar lopen beweren hoe links ons stadbestuur is. BRrrrr.

 3. Eigenlijk te gek dat we ons hier nog druk over moeten maken. Er had allang een keihard veto vanuit de Utrechtse gemeenteraad moeten komen tegen deze plannen. Maar die gaan liever naar het aangeharkte TivoliVredenburg.

 4. Ontzettend veel bands en artiesten hebben Dbs als oefenplek. Een hoop muzikanten zullen ineens niet meer in Utrecht terecht kunnen. Ik dacht dat Utrecht een culturele hoofdstad wilde zijn maar kennelijk heeft men een hekel aan creativiteit. DBs is echt een mooie plek waar allerlei verschillende artiesten samenkomen. Het is een van de redenen waarom ik Utrecht zo’n mooie stad vind en ik ben niet de enige. Kennelijk wil men de stad veranderen in een plek waar je niet je creativiteit kwijt kunt. Ben je muzikant? Ga dan maar ergens anders naartoe. Je mag hier alleen optreden maar liever geen creativiteit in onze stad. Heel erg jammer dat DBs dreigt te verdwijnen. Bijzonder dat we hier nu ineens aan moeten denken. In een tijd waar we elkaar doorheen moeten slepen (corona) denkt gemeente Utrecht: Laten we muzikanten eens lekker dwars zitten en ze hun repeteerthuishaven afpakken. Heel erg teleurstellend.

 5. dB’s geeft niet alleen ruimte voor nieuw talent maar is ook de nummer 1 pop podium voor heel veel kleinere alternatieve bands. Zulke leuke zaaltjes zijn er maar weinig en het zou heel triest zijn om deze te zien verdwijnen! Het ondersteunen van nieuw talent en kleinere bands is meer dan belangrijk en dit gebeurt nergens zo als in het geliefde DB’s!

 6. Henk is hard, maar de Gemeenteraad is genadeloos. Strooien met miljoenensubsidies om het boventallige filmhuis ”t Hoogt en haar Groen Linkse directeur een vet luizenbaantje te blijven bezorgen, maar DB’s dat geen overlast bezorgd anders dan dat het een projectontwikkelaar in de weg staat mag verdwijnen.En daarmee een onderkomen voor tientallen bands en jaarlijks tienduizenden genieters van muziek. Henk noemt de gemeenteraad een club horrorclowns en dat is precies wat ze zijn.

 7. Het zoveelste prestigeproject, onder het mom van een leefbare stad. Ik weet niet of het uit kwaadaardigheid en graaierigheid is, of gewoon luiheid en desinteresse vanuit de gemeente, maar het zou een hele slechte zaak zijn als dBs zou verdwijnen.

 8. Dbs is de inspiratiebron van muziek
  Dbs is de plaats waar wij zijn ontstaan als band .dbs levert geen overlast.dbs is een plek waar graag muziekanten komen , is ook een waar wat kan drinken en gezellig bij kan komen.dbs is een heel belangrijke plaats in de samenleving in utrecht.ik hoop dat de gemeente zich goed bedenkt ,want DBS STUDIO MOET BLIJVEN

 9. Dbs is niet alleen een oefenruimte voor verschillende bands en de basis voor nieuwe bands. Dbs is ook een cultuur centrum ontmoetingsplaats van creativelingen van allerlei culturen en achtergronden. Het is daarom geen kwestie of dbs moet blijven maar er dient juist meer geïnvesteerd in te worden. Als Dbs sluiten haal je een kloppend hart uit Cultureel Utrecht. Sterker nog dbs is een kweekvijver voor een een tal van talent die weer de Tivoli Vredenburg kan vullen.
  Muzikanten zijn aparte interessante figuren. Die moet je een eigen eiland geven. Dbs is hun eiland.

 10. Dit zou zo zonde zijn, ikzelf kom vaak vanuit Noord-Holland naar DB’s om bands te bekijken en ik wil dat graag nog een hele tijd blijven doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *