Broese boekverkopers

Een heel jaar Broese top 10 (+ boekverkoper Marijke Knecht tipt “Leve de boekhandel!”)

Marijke knecht tipt

  1. De avond is ongemak – Marieke Lucas Rijneveld
  2. De meeste mensen deugen – Rutger Bregman
  3. Nieuwe Historische Atlas van de stad Utrecht
  4. De jongen, de mol, de vos en het paard – Mackesy
  5. Flavour –  Yoram Ottolenghi
  6. Alfabet – Charlotte Dematons
  7. Simpel – Yoram Ottolenghi
  8. Revolusi – David van Reybrouck
  9. Ik ga leven – Lale GÜl
  10. Mijn lieve gunsteling – Marieke Lucas Rijneveld

 De best verkochte boeken in de periode 23 april ’20 – ’21. Met “De Avond is ongemak” op nummer 1.

Amusant, grappig maar vooral hartverwarmende verhalen in Leve de boekabdel!

23 april, de dag dat Broese in 2020 de deuren opende van het iconische pand aan de Oudegracht.

Het eerste jaar, dat een overweldigend jaar had moeten zijn, werd een jaar in Lockdown.

In plaats van een groot feest heel veel kleine feestjes. Want het is voor veel lezers alleen al een feestje om in deze prachtige winkel te zijn, te snuffelen, inspiratie op te doen, mooie boeken te kopen, te ‘wonen’ en te werken. Want laten we wel wezen… Broese voelt zich thuis op haar nieuwe plek en onze lezers ook want de complimenten over deze winkel en zijn uitstraling horen we nog iedere dag! Je kunt er gewoonweg niet omheen… Heb je dat nog niet zelf ervaren… dan raad ik je aan dit binnenkort te doen!

Deze week een heel toepasselijke tip: Het boek “Leve de boekhandel”: Half december 2020 kwam de boekenwereld tot stilstand als gevolg van de lockdown. In een cruciale periode voor de boekhandel waren klanten opeens niet meer welkom. Het was voor lezers lange tijd niet meer mogelijk om de rijk gesorteerde boekhandels te bezoeken. Spontaan stroopten 23 auteurs de mouwen op en schreven hun lockdownverhaal ter gelegenheid van de geleidelijke heropening van de boekhandels in Nederland. 

De verhalen in deze unieke bundel zijn zo verschillend, amusant, grappig maar vooral hartverwarmend omdat ze nu eenmaal een gevoelige snaar raken. We willen allemaal als we een dagje weg zijn, in dat piepkleine dorpje, toch echt even naar binnen gluren bij het boekwinkeltje dat zijn boeken ook buiten in het raamkozijn heeft uitgestald. Of dat kleine plaatsje Redu bezoeken dat wel winkels heeft, maar alleen boekwinkels!!! Maar ook bij die waanzinnige boekhandel in die wereldstad binnen zijn geweest en ons een gelukkig mens voelen. Wij lezers houden van boeken, maar ook van de plek waar we ze kunnen vinden, kiezen, al dan niet aangeprezen door een enthousiaste boekverkoper, ze even ruiken en vervolgens onszelf cadeau doen en als een dierbaar bezit mee naar huis nemen. Schrijvers zijn ook lezers, en dat kun je aan alles merken. Ieder verhaal heeft zijn eigen waarde, hoe opmerkelijk de herinneringen en associaties aan boeken en boekhandels ook zijn. Gun jezelf dit boek, dan heb je zeker bij een volgend feestje weer genoeg gespreksstof 🙂 (Marijke Knecht)

Redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *