Beurs

De Utrechtse Heuvelrug… in de Utrechtse Jaarbeurs

Jaarbeurs is dit weekend e-bike testterrein

Met 45 kilometer per uur door de Jaarbeurs fietsen zonder dat je je kapot hoeft te trappen? Dat kan dit weekend op een e-bike naar keuze. En keuze is er genoeg: van elektrische stadsfiets, mamafiets, bakfiets, ligfiets, vouwfiets tot mountainbike. Overigens moet je voor deze proefrit niet alleen kunnen fietsen, maar ook – in de rij voor de inschrijfbalie, want de belangstelling is behoorlijk.

In het SpartaMet-tijdperk was het nog het lachertje van de straat, maar tegenwoordig is de e-bike helemaal hip en bezig de inhaalslag op het traditionele stalen ros te winnen. Vorig jaar werden er meer dan 400.000 e-bikes verkocht; zo’n 115.000 meer dan in 2017. Dat betekent dat vier op de tien nieuwe fietsen een elektrische is. En aangezien er aan een fiets-met-een-motortje doorgaans een forser prijskaartje bungelt, jubelen de brancheorganisaties dat ‘elektrisch fietsen het nieuwe normaal wordt’.

De e-bike is dus al lang geen exoot meer in het straatbeeld, maar wil je er écht veel bij elkaar zien, dan kan dat dit weekend in de Jaarbeurs. Daar is de E-bike Xperience van hoofdsponsor Bosch (de marktleider qua motoren en accu’s) voor het vierde jaar onderdeel van de Fiets- en Wandelbeurs, en presenteren een vijftigtal merken hun nieuwste modellen. Fietsen voor het betere boodschappenwerk, degelijke fietsen, designfietsen maar ook elektrische bak-, vouw-, lig- en moederfietsen, en zelfs gemotoriseerde mountainbikes. Op drie afgezette circuits mag je met het model naar keuze met 25 en zelfs 45 kilometer (de extra snelle speedpedelec-categorie) per uur door de Jaarbeurs-hallen sjezen of door een nagebootste Utrechtse heuvelrug. Dus ook ín de Jaarbeurs even uitkijken bij het oversteken.

Auteur Redactie
Auteur

Redactie

Laat uw reactie achter

Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *