Onze columnisten

Dwars of dom

Zonder afstand (foto: Michael Kooren)

Laatst las ik: als  je een Duitser zegt, dat hij moet springen, vraagt hij: hoe hoog? Een Nederlander zegt dan: waarom? Ik houd van dwarse mensen. Gisteren was voor mij een topdag. Een rechter, die het kabinet uitlegt, dat ook voor hun de wet geldt. Medio maart 2020 was ik in het buitenland. Op afstand las ik allerlei paniekberichten uit Nederland. Ik deed daar nogal smalend over. Terug in Nederland, ik had de laatste vlucht bleek later, was ik in 48 uur om. Hoewel ik het niet eens ben met het kabinetsbeleid-ik schreef er al in mei over in de Nuk-doe ik netjes mee. Iemand zei: ik ben solidair. Dat sprak me aan. Zondags fietste ik langs de singel. Allerlei groepjes zonder mondkapjes en zonder afstand bij elkaar op het ijs. Vanochtend belt mijn dochter. Ze heeft de tweeling van vier naar school gebracht en vertelt geschokt, dat zo’n 20 ouders zonder mondkapjes ,zonder afstand op het schoolplein minutenlang hun ditjes en datjes doornemen. Ben benieuwd of de restaurants met Kerstmis open zijn.

Laat uw reactie achter

Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *