Henk vlogt

Door de Uithoflijn maken minder mensen gebruik van het openbaar vervoer

Door de komst van de Uithoflijn zijn maar liefst acht buslijnen opgeheven. Met als gevolg dat meer mensen de auto gebruiken. En nu wil de gemeente twee ondergrondse lijnen aanleggen. Henk ziet daarmee alle buslijnen verdwijnen. “Wat zijn we toch een wereldstad!”

Henk Westbroek

Henk Westbroek, kritisch van nature, vlogt twee keer per week op De Nuk over zaken die zijns inziens nodig van commentaar worden moeten worden voorzien. (foto: William Rutten)

5 reacties

Reageren
  1. En de ideeën van oud Leefbaar Utrecht raadslid Wolfgang Spier worden weer totaal genegeerd. Ideeën die veel beter bij would be wereldstad Utrecht passen en daarbij effectiever en goedkoper zijn.

  2. In Oost werd bij die ‘reorganisatie’ lijn 3 vervangen door lijn 8, ongeveer zelfde route. Lijn 8 rijdt nu in Oost al twee jaar als een soort ringlijn waardoor ik i.p.v. in 8 minuten in 25 minuten van station naar huis kom… Het zou tijdelijk zijn i.v.m. aanpak van allerlei wegen waar de bus in Oost over rijdt. Die tijdelijke (?) 2 jaar zorgt buiten de spits inmiddels voor vrijwel lege bussen… de overgebleven haltes zijn voor veel minder goed ter been zijnde Utrecht Oost bewoners ook veel te ver lopen…

  3. Tja zo zie je maar in Utrecht is tijdelijk een heel rekbaar begrip. Als de reizigersaantallen heel erg verlaagd zijn, zal het College wel besluiten dat er geen behoefte meer is aan OV in Utrecht Oost en wordt de lijn wegbezuinigd. De Regiotaxi wordt binnenkort ook wegbezuinigd en bedankt gemeente Utrecht en provincie, want die financiert de Regiotaxi, voor het uitkleden van vervoer voor ouderen en slecht ter been zijnde inwoners. Geen ruimte meer voor auto’s (met dank aan GL en D’66) en niet iedereen is zo mobiel dat ie kan fietsen of langere stukken lopen.

  4. Ach, we moeten toch zo veel mogelijk thuisblijven en thuiswerken (o.a. trambestuurders) van Mark en Huug, en corona blijft nog even onder ons, er zijn nog een paar plekken over in het Griekse alfabet……

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *