partnerbijdrage

Dit zijn de voordelen van trouwen op een doordeweekse dag

De trouwdatum is één van de eerste dingen om over na te denken als je gaat trouwen. Veel bruidsparen kiezen voor een bruiloft op een dag in het weekend, maar doordeweeks trouwen is ook iets om te overwegen. Trouwen op een doordeweekse dag heeft meerdere voordelen.  Ben je daar benieuwd naar, om te kijken of het ook iets voor jou en je partner is? Lees dan snel verder, wij zetten de grootste voordelen hiervan voor je op een rijtje.

Een bijzondere datum kiezen

Hebben jij en je partner een bijzondere datum in gedachten waarop jullie willen trouwen? Bijvoorbeeld de dag van de start van de relatie, de datum van de verloving of een andere datum die veel betekenis voor jullie heeft? Wanneer je kiest voor doordeweeks trouwen, is het mogelijk om voor zo’n datum te kiezen. De kans dat het op een doordeweekse dag valt is tenslotte een stuk groter dan op een weekenddag. Je hoeft bij doordeweeks trouwen dus niet voor een andere datum te kiezen.

Het kost minder geld

Een ander voordeel van trouwen op een doordeweekse dag is dat het een stuk minder geld kosten dan wanneer je trouwt in het weekend. De vraag naar bruiloften op een doordeweekse dag is vaak een stuk minder hoog dan de vraag naar bruiloften in het weekend. Omdat de vraag minder hoog is, betaal je vaak minder geld. In vergelijking met een bruiloft in het weekend, is het mogelijk om best wat geld te besparen. Als jij en je partner niet al te veel geld willen uitgeven aan de trouwerij, is het dus een aanrader om te kiezen voor een doordeweekse bruiloft. 

Je hebt meer keuze uit trouwleveranciers

Voor de grote dag wil je natuurlijk je favoriete trouwleveranciers boeken. Als je voor een doordeweekse bruiloft kiest, vergroot je die kans. Doordeweeks is namelijk veel meer beschikbaar dan in de weekenden. Denk daarbij aan onder andere de trouwlocatie, catering, fotograaf en videograaf. De vraag naar trouwleveranciers is in de weekenden groot, waardoor je je favoriete trouwleverancier sneller misloopt. Als je een doordeweekse datum voorstelt, is de kans groter dat je wel voor je favorieten kunt gaan en op die manier dus een echte droombruiloft realiseert. 

Droom je van trouwen in Utrecht? Ga dan tijdig op zoek naar een trouwfotograaf in Utrecht die aansluit bij jullie wensen. Maar niet alleen de fotograaf, ook de locatie, catering en andere onderdelen van de bruiloftsplanning dienen op tijd geregeld te worden. Hoe eerder je op zoek gaat naar trouwleveranciers, hoe groter de kans dat zij nog niet volgeboekt zijn.

Het is minder druk

Ga je trouwen in een grote stad als Utrecht, dan denk je waarschijnlijk al snel aan drukte. Dat is op een dag in het weekend ook vaak het geval. Dat het druk is in de stad en dichtbij je trouwlocatie in Utrecht, is niet altijd fijn. Je wilt volledig van je dag genieten en jezelf niet ergeren aan voorbijgangers. Bij een doordeweekse bruiloft is het hoe dan ook een stuk minder druk dan bij een bruiloft in het weekend. Dat is niet alleen fijn omdat de aandacht meer naar jullie toegaat, ook voor de trouwfoto’s is het beter. Zo worden jullie niet telkens gestoord en wordt het resultaat ook mooier.

Als jij en je partner nog moeten beginnen met het plannen van de bruiloft, dan zijn bovenstaande voordelen zeker goed om in je achterhoofd te houden. Op basis daarvan is het eenvoudiger om te bepalen of je graag doordeweeks of in het weekend trouwt. Zodra je dat weet, kan het plannen gaan beginnen. Kies de trouwdatum, stel de gastenlijst samen, vind de ideale trouwlocatie in Utrecht, regel een professionele fotograaf en zoek naar een cateringbedrijf. Dan ben je al een goed eind op weg met het organiseren van je droombruiloft!

Gesponsord

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *