Theater

Désirée Majoor aan het roer van Theater Kikker en Podium Hoge Woerd

Vanaf 1 september zal Désirée Majoor Harm Lambers opvolgen als directeur van Theater Kikker en Podium Hoge Woerd. Momenteel is zij vice voorzitter College van Bestuur Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU). Daar heeft ze zeven jaar gewerkt.

Eerder (2001- 2007) stond Majoor bij HKU aan het hoofd van de theaterschool. Ze vervulde de afgelopen jaren verschillende bestuurlijke functies, in de culturele sector in Utrecht, binnen de Vereniging Hogescholen en als lid van het topteam Creatieve Industrie.

Aukje Haan, voorzitter van het bestuur van Theater Kikker en Podium Hoge Woerd, geeft aan dat het bestuur verheugd is met de aanstelling van Majoor: “Zij is een zeer ervaren bestuurder en directeur, in zowel de onderwijs- als theatersector, met een goed oog voor jong talent, wat uitstekend aansluit bij de visie van beide theaters. Vanuit haar functies bij HKU is zij goed ingevoerd in het Utrechtse en landelijke culturele en zakelijke netwerk.” De voorzitter van de raad van toezicht van HKU, Joop Daalmeijer, spreekt ook grote waardering uit voor Majoor: “Désirée heeft HKU doen uitgroeien tot een instituut dat de beste professionals voortbrengt voor de kunstensector en de creatieve industrie, zowel regionaal, landelijk als internationaal.”

Kansen door groei van Utrecht
Désirée Majoor: “Het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Ik voel me erg verbonden met de stad, ik heb hier theaterwetenschappen gestudeerd en woon er al meer dan 20 jaar. Dat ik bij HKU leiding kon gaan geven aan de theaterschool was voor mij al heel bijzonder. Het is een droom die uitkomt, nu ik de kans krijg om theaterdirecteur te worden. De groei die Utrecht de komende jaren door gaat maken biedt kansen, ook voor de culturele sector. Utrecht is een stad voor creatieve makers. Daar dragen we met overtuiging aan bij vanuit HKU, en daaraan wil ik vanuit Theater Kikker en Podium Hoge Woerd evenzeer bijdragen.”

Auteur Redactie
Auteur

Redactie

Laat uw reactie achter

Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *