klimaatverandering

Debat over angst in klimaatcampagnes in TivoliVredenburg

Beeld: Sebastiaan ter Burg/Wikimedia

Waarom staat angst centraal in campagnes rond klimaatverandering? Verschillende sprekers proberen daar achter te komen in TivoliVredenburg.

In veel campagnes voor het milieu zijn beelden te zien van smeltende ijskappen en oceanen vol plastic. Een blik op de toekomst die mensen bang maakt. Angst wordt in deze campagnes ingezet om mensen aan te sporen hun gedrag te veranderen. Maar hoe effectief zijn die beelden? Die vraag staat centraal tijdens ‘Who’s afraid of climate change?’

Op woensdag 5 juni worden verschillende campagnes onder de loep genomen in TivoliVredenburg. Dit wordt gedaan door een uitgebreid panel. Het panel bestaat uit dichter en ingenieur Dina El Filali, milieuadviseur Jan Paul van Soest, campagnemaker Annemarie Pronk, Rebel Ties, milieupsycholoog Karlijn van den Broek en duurzaamheidsonderzoeker Shivant Jhagroe (Universiteit Leiden).

De debatavond begint om 20.00 uur en om 19.30 gaat de zaal open. Een kaartje kost 10 euro en is hier te koop. Op dezelfde pagina is meer informatie te vinden over de avond. Meer informatie over het kennis- en debatprogramma in TivoliVredenburg is hier te vinden.

Auteur Redactie
Auteur

Redactie

Laat uw reactie achter

Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *