Partnerbijdrage

De voordelen van een huurwoning

De huizenmarkt is inmiddels al een tijdje oververhit, dat betekent dat het voor starters steeds lastiger wordt om tussen al dat geweld door een huis te kunnen kopen. De kans dat een huis tegenwoordig met enkele duizenden en zelfs tienduizenden euro’s wordt overboden is enorm. Een optie, wanneer je toch echt op jezelf of zelfs samen wilt wonen, is door te kiezen voor een huurwoning. Waar de één hier pertinent tegen is, biedt het ook de nodige voordelen. Het kan als starter, dus ontzettend interessant zijn om in eerste instantie te kiezen voor het huren van een huis om in een later stadium het huis te kopen.

Geen verplichting

Het grote voordeel aan het huren van een huis of appartement, is dat je doorgaans geen verplichting hebt. Het huurcontract wordt vaak aangegaan voor onbepaalde tijd, wat betekent dat jij hier met vaak een maand opzegtermijn van af kan. Ideaal, wanneer toch jouw of jullie droomhuis voorbij komt, dan hoef je je geen zorgen te maken dat je oude huis eerst moet worden verkocht. Je kunt dus ontzettend snel schakelen, wat ook voordelen biedt ten opzichte van het verkrijgen van een nieuwe of andere koopwoning. Wanneer je huurt, betekent dit dat je een stuk flexibeler bent, dan iemand die eerst z’n oude huis nog moet verkopen. Vooral in de grote steden is huren ontzettend populair, niet alleen doordat je vrij bent om te gaan wanneer je wilt, maar ook door de torenhoge huizenprijzen. Een appartement huren Utrecht, kan dus een stuk sneller worden geregeld, dan er één kopen.

Onderhoud

Waar je bij een koopwoning zelf verantwoordelijk bent voor het onderhoud van je huis, geldt dit bij huurwoningen niet. Waar je bij een koophuis één keer in de zoveel jaar veroordeelt bent tot een aantal flinke uitgaven, zijn deze bij een huurhuis voor rekening van de verhuurder. Zo hoef jij je geen zorgen te maken wanneer de verf van de kozijnen bladert. Wel is het zo netjes, wanneer je dergelijke zaken constateert dit even bij de verhuurder te melden. Onderhoud binnenshuis, is overigens wel voor jezelf. De verhuurder is dus niet verplicht mee te betalen wanneer jij besluit een andere kleur of je muur aan te brengen. Waar wel eens een discussie over is, is over de cv-ketel. Maak hier dus vooraf duidelijke afspraken over, want het zou vervelend zijn dat jullie hier bij eventuele problemen een geschil door krijgen.

Populaire steden

Wanneer je graag in het westen van Nederland wilt wonen, dan zul je al snel merken dat de prijzen voor een soortgelijke woning in Amsterdam en omstreken een stuk hoger liggen dan in het oosten van het land. Een mogelijkheid is dan om te kiezen voor een stad nabijgelegen die de laatste jaren erg in trek is. We hebben het dan over de stad Almere. Niet alleen zijn huurwoningen Almere erg populair, ook zijn er tal van nieuwbouwprojecten waar je ook als starter prima aan kunt mee doen. Doordat de keuze ontzettend uiteenlopend is, gaan deze projecten van zowel rijtjeswoningen tot aan riante vrijstaande woningen.  

Logo De Nuk
Auteur

Gesponsord

Laat uw reactie achter

Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *