Schietincident 24 Oktoberplein

De route en het programma van de stille tocht vanavond

Vanavond 22 maart om 19:00 uur is er een stille tocht uit respect en medeleven aan de nabestaanden en getroffenen van het schietincident van afgelopen maandag. “De verschrikkelijke gebeurtenis op het 24 Oktoberplein heeft ons als stad in het hart geraakt”, schrijft de gemeente Utrecht. 

Om 18:30 uur zal worden verzameld bij het Jaarbeursplein. Om 19:00 uur zal burgemeester Van Zanen een korte toespraak houden en een gedicht voorlezen. Daarna wordt een muziek stilte gehouden, gevolgd door muziek van Martin van Doorn. Daarna zal de stille tocht naar het 24 Oktoberplein beginnen. Op de plek van het incident kunnen bloemen worden neergelegd. Men wordt gevraagd witte of rode bloemen mee te nemen: de kleuren van de Utrechtse vlag.

Premier Rutte zal ook meelopen met de stille tocht, en ook minister Ferd Grapperhaus, burgemeester Femke Halsema (Amsterdam) en burgemeester Pauline Krikke (Den Haag).

De route is als te zien in bovenstaande afbeelding.

De wegen die uitkomen op de route zullen afgesloten zijn van ongeveer 18:00 uur tot 21:00 uur. Er rijden geen trams tussen die tijd en bussen rijden via omleidingen. Er worden veel mensen verwacht.

De stille tocht wordt live uitgezonden via RTV Utrecht.

Auteur Redactie
Auteur

Redactie

Laat uw reactie achter

Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *