Rotsoord

De Helling en IVN starten eerste pop-up boomparkeerplaats van Utrecht

De Helling en het Instituut voor Natuurbeschermingseducatie (IVN) slaan de handen ineen en gaan Rotsoord op ludieke wijze te vergroenen. Al jaren wordt er gesproken over vergroening van de wijk, maar tot op heden zonder resultaat. De Helling en IVN zetten nu een eerste stap; het podium geeft een van haar reguliere parkeerplekken op en gaat deze inzetten als boomparkeerplaats.

Het idee voor deze groene parkeerplaats komt oorspronkelijk van Arnhemmer Marc Dekens. In zijn onderzoek naar het herstel van ecosystemen ontdekte hij het belang van bomen en kwam tot het idee van de boomparkeerplaats. Een plek in de stad waar je ongewenste boompjes, die per ongeluk in je tuin zijn terechtgekomen als zaailingen, tijdelijk kan parkeren. Als ze vervolgens groot genoeg zijn worden ze opgehaald en naar een bos, akker of park gebracht waar ze mogen uitgroeien tot reuzen.

De pop-up parking wordt geplaatst tijdens OPEN op woensdag 4 december, de wekelijkse caféavond van De Helling met uiteenlopend programma. Het thema van deze editie van OPEN is Rotsoord Groen, met sprekers Janine Caalders (Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug) en Ron van der Meer (De Helling). Daarnaast komen Guerillagardeners hun strijd voor het behoud van meer bloemen en bijen op straat toelichten, en brengt Utrechts synther-songwriter BoterBoter een poëtische lofzang aan Rotsoord.

De avond wordt tot slot feestelijk afgesloten met de ingebruikname van de boomparkeerplaats tegenover De Helling. IVN doneert de eerste boompjes, maar stads- en buurtbewoners worden uitgenodigd hun ongewenste zaailingen op te potten en erbij te zetten.

Auteur Redactie
Auteur

Redactie

Laat uw reactie achter

Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *