Sociale woningbouw

Corporaties: ‘Politieke willekeur zit bouw duizenden woningen dwars’

De druk op de Utrechtse woningmarkt is erg groot. Niet alleen vergunninghouders en daklozen hebben moeite met het vinden van geschikte woonruimte; andere Utrechters hebben dat ook. Corporaties luiden de noodklok. 

Ed de Groot is directeur-bestuurder bij LEKSTEDEwonen en vertegenwoordigt de corporaties in en rondom de stad Utrecht. Hij zegt tegen bouwplatform Cobouw: “Nota bene op aandringen van tien grootste gemeenten in Utrecht maakten wij 1,5 jaar geleden een inventarisatie. Daaruit bleek dat we tot en met 2021 ongeveer 8500 sociale huurwoningen zouden kunnen bouwen, 1700 per jaar. Tot op de dag van vandaag hebben we echter geen enkele concrete reactie gekregen van die gemeenten anders dan bedankt voor de inventarisatie.”

Het probleem zou vooral liggen bij het feit dat de kleinere kernen geen ruimte krijgen van de provincie om woningen te bouwen buiten de zogenoemde rode contouren, de harde grens waarbuiten gemeenten niet mogen bouwen. Volgens De Groot zit vooral politieke willekeur de plannen van corporaties dwars. Hij waarschuwt dat corporaties wethouders en de provincie nodig hebben om het tempo te kunnen opschroeven naar het gewenste niveau.

 

Lees hier het hele verhaal. 

Auteur Redactie
Auteur

Redactie

Laat uw reactie achter

Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *