Een plek waar iedereen zich welkom mag voelen

Brouwerij Oproer opent zaterdag nieuw biercafé in Overvecht: plek voor 300 gasten

Het nieuwe café van Oproer.

Het is zo ver. Oproer Biercafé gaat zaterdag open op een nieuwe locatie: onderin de studentenflat The Cube in Overvecht.

Toen het oude café na een verwoestende brand in het CAB/gebouw moest sluiten, gingen ondernemers Mark Strooker  en Bart-Jan Hoeijmakers op zoek naar een nieuwe plek. Daarin waren de ambities groter dan het schenken van een goed glas bier. “Wij willen in Overvecht een permanent festival realiseren, waarbij aandacht voor duurzaam ondernemen, sociale contacten,  inclusiviteit, maar bovenal lekker bier centraal staat`, lieten de twee weten. Een plek waar iedereen zich welkom mag voelen. 

Met een crowdfund campagne wist Oproer binnen korte tijd het benodigde bedrag bijeen te krijgen. In het biercafé is plaats voor 300 mensen.

Oproer brouwerij is ontstaan in 2016, nadat Mark Strooker van en Bart-Jan Hoeijmakers van de brouwerijen Rooie Dop en  RUIG besloten gezamenlijk verder te gaan.

In een rondgang langs negen Utrechtse brouwerijen was bierexpert Raymond van der Laan goed te spreken over Black Flag van Oproer. Je kan het artikel op De Nuk hier teruglezen.

Auteur Redactie
Auteur

Redactie

Laat uw reactie achter

Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *