Broese Boekverkopers

Broese top 10 (+ de tip van boekverkoopster Janny Beima)

Janny Bijma tipt “Als je de stilte ziet” (Evalien Ruiter Fotografie)

De Pest van Camus op 1. En Vallen is als vliegen van Manon Uphoff  weer terug in de Top 10.

Na een aanbeveling van Grietje Braaksma in DWDD komt Manon Uphoff op een vierde plek.
De top 10 van deze week:
  1.  De pest / Camus
  2.  De meeste mensen deugen / Bregman
  3.  Max, Mischa & het Tet-offensief / Harstad
  4.  Vallen is als vliegen / Uphoff
  5.  De Neude / van Vlimmeren
  6.  De zeven zussen / Riley
  7.  Zonder de top te bereiken / Cognetti
  8.  Socrates op sneakers / Wiss
  9.  Mens/onmens / Heijne
  10. Bosatlas van de 2e wereldoorlog
Janny Beima tipt  Thomas Verbogt – Als je de stilte ziet

 

Thomas Verbogt debuteerde veertig jaar geleden en heeft sindsdien al een respectabel aantal boeken geschreven. Maar toch is hij nooit echt bij het grote publiek doorgebroken terwijl hij door recensenten en literatuurliefhebbers zeer wordt gewaardeerd en veelal goed besproken. In 2016 werd hij genomineerd voor de Libris Literatuurprijs.‘Als je de stilte ziet’ is zijn nieuwe roman. Het is een boek over herinneringen die vervolgens weer nieuwe herinneringen oproepen, een domino-effect. De herinneringen staan vooral symbool voor het leven dat niet geleefd is, dat afwezig was. Aan het leven dat anders is verlopen, waarin tekort is geschoten.

Het zijn de herinneringen van de hoofdpersoon, een toneelschrijver van midden zestig, die terugdenkt aan de relatie met zijn pleegbroer waar hij zo graag vriendschap mee wou sluiten en aan zijn jeugdliefde Martha die veel te vroeg uit zijn leven verdween. Muziek speelt een verbindende rol in het boek, Bob Dylan en de cellosuites van Bach brengen de momenten uit het verleden naar het heden.  De korte hoofdstukken zijn geschreven in de kenmerkende stilistische stijl van Thomas Verbogt; melancholisch en gevoelig. De mooie zinnen maken dat je dit boek langzaam moet lezen. En zeker niet in één keer uitlezen, dat zou zonde zijn. Je moet dit boek doseren en er de tijd voor nemen.

Een voorbeeld: “Je vergeet veel, maar het meeste laat zich niet vergeten, het is er, je weet het niet, maar het is er, het wacht af, het wacht op jou, het wacht op het moment dat je je afvraagt wie je toch bent, wat je met jezelf moet.”

Broese Boekverkopers is nog steeds open en blijven dat zolang het mag. Daarnaast 24/7 bereikbaar via www.broese.nl waar u een keuze kunt maken tussen thuis laten bezorgen of afhalen in de winkel. Winkelen doet u veilig en volgens RIVM voorschriften uit veiligheid voor de gezondheid van bezoekers en medewerkers.

Kijk op https://www.libris.nl/broese/contact/  voor meer informatie en recent gewijzigde openingstijden. 

Redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *