Top 10 fictie:
- De verwarde cavia – terug op kantoor / Paulien Cornelisse
- Al het blauw van de hemel / Mélissa Da Costa
- Oroppa / Safae el Khannoussi
- Er stromen rivieren in de lucht / Elif Shafak
- Intermezzo / Sally Rooney
- Odyssee / Stephen Fry
- Naar zachtheid en een warm omhelzen / Adriaan van Dis
- De bijensteek / Paul Murray
- Als de wolven huilen / Kristin Hannah
- Luchtplaats / Herman Koch

Top 10 non-fictie:
- Longeneeslijk / Eva Hermans-Kroot
- Comfort / Yotam Ottolenghi
- De domheid regeert / Sander Schimmelpenninck
- Komt een land bij de dokter / Michelle van Tongerloo
- Veggilaine / Ghislaine Voogd
- Co-intelligentie – slimmer werken met AI / Ethan Mollick – Alexander Klöpping
- Wie praat, die gaat / Astrid Holleeder
- Nexus / Yuval Noah Harari
- Vrijheid / Angela Merkel
- Armoede uitgelegd aan mensen met geld / Tim ’S Jongers

Cadeau top 10
- Lord of the Flies – heer van de vliegen / Aimée de Jongh
- Het top2000 puzzelboek – derde editie
- Fokke en Sukke – Het afzien van 2024 / Reid, Geleijnse en Van Tol
- Molboekje 2025 / Wie is de Mol?
- Omdenken scheurkalender 2025
- De liefste wens – Libris special / Toon Tellegen
- Loesje scheurkalender 2025
- Hitster bingo
- Dirkjan 30 / Mark Retera
- Toen en nu Utrecht – puzzel 1000 stukjes
BROESE TIP
Plant – Botanische gastronomie uit de keuken van Restaurant De Nieuwe Winkel (Emile van der Staak)
In 2022 werd De Nieuwe Winkel in Nijmegen door Michelin uitgeroepen tot het beste plantaardige restaurant ter wereld. Een ongekende prestatie naast de twee Michelinsterren, maar sinds deze erkenning is het bemachtigen van een tafeltje in het Nijmeegse restaurant haast een onmogelijke opgave geworden.
Wat een geluk dat dit boek er nu is! Breng restaurant De Nieuwe Winkel bij je thuis. Als je een uitdaging niet uit de weg gaat, kun je dit boek gebruiken om een uniek kerstdiner samen te stellen met bijvoorbeeld een notenpaté van zwart amandelpoeder, eekhoorntjesbroodtofu en een kastanje-amazake (een chocoladedessert zónder chocola).
Je kunt jezelf ook tijd besparen en het boek deze kerst cadeau geven aan iemand die een ongekende passie heeft voor koken en houdt van experimenteren op het gebied van plantaardige voeding. Óf geef het boek aan jezelf als je meer wilt leren over het gedachtegoed achter het restaurant. Want bij Groesbeek ligt het ware geheim achter De Nieuwe Winkel, voedselbos Ketelbroek. Wanneer je de natuur haar gang laat gaan en eet met de seizoenen, zul je verrast worden door het moois dat het te bieden heeft. Eet smakelijk! (Raisa van der Knaap)

Laat uw reactie achter
Reactie