Broese boekverkopers

Broese top 10 (+ boekverkoper Kris Burger tipt ‘Over Tirannie’)

Kris Burger tipt

  1. Wat je van bloed weet / Philip Huff
  2. Aleksandra / Lisa Weeda
  3. Komijnsplitsers – Marieke Lucas Rijneveld
  4. De egel, dat ben ik / Toon Tellegen 
  5. Violeta / Isabel Allende
  6. Natriumchloride – Jussi Adler-Olsen
  7. ’t Kon minder – Willem Wilmink
  8. Naar het paradijs – To Paradise / Hanya Yanagihara
  9. De zeven vinkjes / Joris Luijendijk
  10. Een zee van tijd / Youp van ’t Hek
Violeta van Isabel Allende op nr. 5

Over Tirannie; twintig lessen uit de twintigste eeuw

 Onze liberale democratie staat onder druk, stelt historicus Timothy Snyder bezorgd vast. In een poging hier iets tegen te doen ontvouwt hij twintig strategieën die ons kunnen helpen als onze democratie dreigt te bezwijken.

Ach, zult u misschien denken, zo’n vaart zal het toch niet lopen? We hebben toch onze democratische instituties en onze democratische traditie? Zeker, maar die democratische instituties zijn in de 20e eeuw toch een paar keer op betrekkelijk eenvoudige wijze buitenspel gezet. Verontrustend eenvoudig. En dat kan weer gebeuren.

Aan de hand van concrete voorbeelden uit het verleden beschrijft Snyder welke gevaren ons bedreigen en hoe wij ons daar tegen kunnen wapenen. De geschiedenis herhaalt zich niet, schrijft hij, maar we kunnen er wel van leren. Daar ben ik het wel mee eens. Zeker als die wordt verteld zo’n bevlogen geschiedenisleraar als Timothy Snyder.

U raadt het al: Over Tirannie is een indrukwekkend boek en wordt van harte aanbevolen door uw boekverkoper. En dan heb ik het nog niet eens gehad over de illustraties van Nora Krug. Die zijn niet alleen schitterend, maar voegen echt iets toe aan het verhaal. Afijn, komt u zelf maar even kijken. (Kris Burger) 

Redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *