Broese boekverkopers

Broese Top 10 (+ boekverkoper Grietje Braaksma tipt Lize Spit)

Grietje Braaksma tipt

De BROESE.NL webshop top 10 

Ook na kerst gaan de webshop bestellingen bij BROESE.NL  gelukkig gewoon door! Makkelijk en snel door ons thuisbezorgd. Ja want wanneer u voor een “geen haast” bestelling kiest, worden uw bestelde boeken door onze boekverkopers uit de winkelvoorraad gehaald en met een persoonlijke boodschap voor u ingepakt. Vervolgens springen we op de fiets en brengen we het pakketje bij u langs wanneer u in ons postcodegebied* woont. Zo houden we op afstand toch ons zo geliefde klantencontact in stand! 

  1. Revolusi/David van Reubrouck
  2. De jongen, de mol, de vos en het paard/ Mackesy
  3. Een beloofd land/ a promised land/ Barack Obama
  4. Flavour/ Yotam Ottolenghi
  5. Ik ben er niet/ Lize Spit
  6. Wen er maar aan/ Maaike Meijer
  7. Het grote bosatlas puzzelboek
  8. ’t Hooge nest/ Roxane van Iperen
  9. Mijn Lieve Gunsteling & De avond is ongemak/ Marieke Lucas Rijneveld
  10. De meeste mensen deugen/ Rutger Bregman
’t Hooge Nest op nr. 8

“Ik ben er niet” van Lize Spit maakt het leven draaglijk

Jaren geleden raadde Wouter Cajot, eigenaar ‘t Stad leest, boekhandel in Antwerpen tevens mijn boekenmattie bij DWDD, me het eerste boek aan van Lize Spit Het smelt. Het was 2016 en ik was om; een schrijfster geboren!

Mijn verwachtingen waren dan ook zeer hoog gespannen, zou ze het waar kunnen maken met haar tweede roman?! De aankondiging van haar uitgeverij Das mag kwam geheel onverwachts en was voor ons boekhandelaren zeer gewenst. Immers, wat een jaar hadden we achter de rug. De eerste lockdown, met alle gesloten winkels in het stadshart, Broese bleef wel open, maar leed aan omzetverlies doordat mensen om overigens begrijpelijke redenen de stad meden. Dus, een nieuwe Lize Spit was meer dan welkom! Boekenliefhebbers zouden zich naar de winkel spoeden. Enfin, u weet wat er daarna gebeurde.

Terug naar waar het hierom gaat: lost Spit haar belofte in? 

Volmondig kan ik daar ‘ja’ op zeggen.

570 Pagina’s met een verhaal dat je in zijn beklemming houdt. Twee mensen die van elkaar houden, zoals je dat doet met nog weinig levenservaring en een prachtig leven in het verschiet. Leo en Simon, je ziet dergelijke stellen wel vaker voorbij komen. Ietwat geïsoleerd, alle twee beschadigd in hun vroege jeugd. Langzaam ziet Leo dat Simon verandert, hij wordt monomaner, slaapt kort en slecht en lijdt aan wanen. Dat heeft zijn weerslag op hun relatie, maakt ze kwetsbaar. Spit vertelt het verhaal in flashbacks gelardeerd met een fietstocht in het heden die leidt naar een climax. Deze manier van vertellen werkt hypnotiserend want je wordt voortdurend voortgestuwd, zeer dwingend, door het verhaal. Net als in Het smelt is de beeldspraak prachtig en dienend, nee geen mooischrijverij omwille van de literatuur.

Je pakt het boek op, je begint met lezen en kunt niet meer stoppen. Gelukkig was het boek favoriet bij de mensen die via onze website bestelden gedurende deze nieuwe lockdown.

We hebben nog even te gaan, maar zulke mooie literatuur maakt het draaglijk.

Auteur Redactie
Auteur

Redactie

Laat uw reactie achter

Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *