Broese boekverkopers

Broese top 10 (+ boekverkoper Franka van Schaik tipt “Het lied van de vreemdeling”)

Met de International Booker Prize voor Marieke Lucas Rijneveld komt haar De avond is ongemak niet heel verrassend op de eerste plaats. Familieopstelling van Kluun komt binnen op 9.

De top 10 van 2 september 2020 

 

  1. De avond is ongemak / Marieke Lucas Rijneveld
  2. Stoorzender / Arjen Lubach
  3. De meeste mensen deugen / Rutger Bregman
  4. 7 x Anders / Jamie Oliver
  5. Uit het leven van een hond / Sander Kollaard 
  6. Alfabet / Charlotte Dematons
  7. De rat van Amsterdam / Pieter Waterdrinker
  8. De jongen, de mol, de vos en het paard / Charlie Mackesy
  9. Familieopstelling / Kluun
  10. Ongetemd leven / GlennonDoyle 

 

Linda Dielemans maakt in “Het lied van de vreemdeling” de personages heel menselijk

De Kinderboekenweek komt er weer aan. Dit jaar is het van 30 september t/m 11 oktober en het thema is “En toen…..” Geschiedenis wordt tot leven gewekt in boeken en we kunnen die wereld van vroeger zelf gaan ontdekken. Het lied van de vreemdeling past daar goed bij. Dat boek is geschreven door schrijver/archeoloog Linda Dielemans en voert de lezer mee naar de prehistorie. Dielemans schreef eerder o.a. de bekroonde boeken Schaduw van de leeuw (Senaatsprijs Kinderjury 2019) en Brons (Vlag en Wimpel 2020).  

Persoonlijk trekken die neanderthalers mij niet erg maar soms is het leuk om out of the box te lezen. En ik ben blij dat ik Het lied van de vreemdeling (10+) toch heb gelezen. Je wordt in het verhaal gezogen doordat Dielemans de personages heel menselijk maakt met angsten, verliefdheden en zorgen die wij ook kennen. Une en Nano zijn de kinderen die het verhaal vertellen. Une is neanderthalermeisje en Nano is een modern mens en zij ontmoeten elkaar. Ze spreken een andere taal, hebben andere gebruiken en zien er ook anders uit. Hoe kunnen stammen die zo van elkaar verschillen samenleven? Geen onbekend thema voor de huidige maatschappij.  

Une en Nano zijn dappere kinderen die samen racisme, vulkaanuitbarstingen en gewelddadige rituelen het hoofd bieden. Spannend en avontuurlijk dus! Ondanks alle problemen groeit er een sterke vriendschap tussen die twee. Ik leefde echt met hen mee. Een leuke bijkomstigheid is dat je ook nog wat opsteekt over de prehistorie. Aan het eind van het boek richt de schrijver zich tot de lezer en legt uit hoe het nu echt zit met die neanderthalers en de moderne mens.  (Franka van Schaik) 

 

 

 

Auteur Redactie
Auteur

Redactie

Laat uw reactie achter

Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *