Broese boekverkopers

Broese tipt boekenweek van jongeren: dit zijn de genomineerden voor beste boek

Puck Gerkema over de Boekenweek van jongeren

De shortlist: https://www.hebban.nl/boekenweekvanjongeren/beste-boek-voor-jongeren-2022 

In de categorie ‘Vertaald’:

  1. ‘De Godden Broers’ van Megg Rosoff
  2. De overlevenden’ van Alex Schulman
  3. ‘Het meisje met de luidende stem’ van Abi Daré
  4. ‘Het onzichtbare leven van Addie LaRue’ van V.E. Schwab
  5. ‘Zeis’ van Neal Schusterman

In de categorie ‘Nederlandstalig:’

  1. ‘Centaur’ van Chris Polanen
  2. ‘De afwijking’ van Dries Muus
  3. ‘Lily’ van Tom de Cock
  4. ‘Stenen eten’ van Koen Caris
  5. ‘Zonder titel’ van Erna Sassen
‘Centaur’ van Chris Polanen is een van de genomineerden

Boekenweek van Jongeren: 16 t/m 23 september 2022

De Boekenweek van Jongeren is begonnen! Deze loopt van vrijdag 16 t/m vrijdag 23 september en inspireert jongeren met verhalen en boeken die écht bij ze passen. Het motto is dan ook: dit wil jij lezen! Door middel van de gratis bundel 3PAK, scholentournee Literatour, een online campagne en de prijs voor het Beste Boek voor Jongeren worden jongeren van 15 t/m 18 geïnspireerd om hun nieuwe favoriete boek te vinden. De 3PAK bundel wordt elk jaar samengesteld door een nieuw trio van Nederlandse schrijvers, dichters of kunstenaars. Dit jaar zijn de verhalen geschreven door auteurs Daan Heerma van Voss en Chinouk Thijssen, en een gedichtencyclus van dichter Gershwin Bonevacia.

Verder wordt elk jaar tijdens de Boekenweek het Beste Boek voor Jongeren 2022 gekozen. Het Beste Boek voor Jongeren is een literaire prijs voor jongeren in Nederland en Vlaanderen. De prijs bekroont boeken van hoge kwaliteit die goed aansluiten bij de belevingswereld van jongeren. In de shortlist, hierboven vermeld, vind je tien genomineerde boeken: vijf in de categorie oorspronkelijk Nederlandstalig en vijf in de categorie vertaald. Tijdens het openingsfeest van de Boekenweek wordt bekendgemaakt welke twee boeken gekozen zijn als winnaar.

Daarnaast vieren wij bij Broese natuurlijk ook de Boekenweek mee! Zo organiseren we op donderdag 22 september een speciale Broese-Boekenclub avond rond de roman ‘Het onzichtbare leven van Addie LaRue’ van V.E. Schwab. Dit boek is één van de genomineerde boeken die kans maakt gekroond te worden als Beste Boek voor Jongeren vertaald, en heeft sinds haar verschijning de harten van veel lezers gestolen. Hoe leuk is het daarom om dit bijzondere verhaal te bespreken met andere enthousiaste lezers!

Op vrijdag 23 september organiseren we samen met de bibliotheek Utrecht het Broese x Bieb BookTok-event! Tijdens dit event zal BookTokker Dilayra (beter bekend als @gayotic_bookworm) schrijver Carlie van Tongeren (auteur van YA-boeken als ‘Het is hier helemaal (niet) perfect’ en ‘Het meisjesmanifest’) interviewen over haar boeken, BookTok, en nog veel meer. Vervolgens geven beiden een workshop: Carlie geeft les over het schrijven voor een Young-Adult publiek, en Dilayra gaat met de deelnemers BookTokken, waarbij Bibliotheek Neude de prachtige achtergrond is. Als afsluiting kan iedereen bij de Broese boekenkraam zijn mandje vullen, want we bieden 10% korting op alle Engelse titels! 

Loop daarom deze week eens bij onze winkel binnen voor meer informatie over de activiteiten, het bekijken van de shortlist, en de bundel 3PAK! 

Deze Boekenweek is van Jongeren, maar interessant voor iedereen. 

Carla van Tongeren is te gast bij het Broese x Bieb BookTok-event!

Redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *