Petitie

Binnenstadbewoners overhandigen pamflet met visie aan wethouder

De actiegroep overhandigt hun pamflet in het Stadhuis aan wethouder Anke Klein - Foto: Jeanne Bogers

‘Actiegroep Binnenstad 030’ heeft gisterenmiddag hun visie voor de Utrechtse binnenstad aangeboden aan wethouder Anke Klein. De actiegroep vindt dat het tijd wordt dat de belangen van de bewoners voorop staan.

De verontruste bewoners hebben hun toekomstvisie op de binnenstad beschreven in een pamflet, en via een online petitie is deze visie meer dan 1500 keer ondertekend.

De actiegroep wil dat de binnenstad leefbaar moet blijven voor bewoners, door een groei van horeca en evenementen te beperken. Ook willen ze meer sociale diversiteit, waardoor er in de binnenstad ruimte is voor gezinnen, studenten en ouderen. “Wij vinden dat de Utrechtse Binnenstad verrommelt en de sociale samenhang verdwijnt. De gemeente houdt zich niet aan haar afspraken! Er blijft nieuwe horeca komen. Gebouwen veranderen in shortstay hokken of hotels. De Binnenstad wordt het domein van investeerders en ondernemers in plaats van bewoners!”, aldus woordvoerder Tim de Beet.

Wethouder Klein gaf aan blij te zijn met de visie van de actiegroep en dat men binnenkort in gesprek gaat over de Omgevingsvisie binnenstad.

Auteur Redactie
Auteur

Redactie

Laat uw reactie achter

Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *