Het oog van Hermanus

Bijzondere Utrechters door Rotterdamse ogen: Frans van Seumeren

  • Door Hermanus
  • |
  • 3 maart 2021
  • |
  • 1 reactie

Bekend, niet bekend. Het maakt me niet uit. Hebben ze een sprekende, markante kop? Dat is essentieel. Ik neem u graag mee naar een serie koppen die mij opgevallen zijn in de afgelopen veertien jaar dat ik in Utrecht woon en werk. 

Frans van Seumeren. Mijn enige klant die ik niet ontmoette. In 1999 verkocht ik een schilderij aan hem, toen hij nog bij Van Seumeren (later Mammoet) de scepter zwaaide, maar liep hem mis bij aflevering op het kantoor in De Meern. 

Later kwam hij in bad op hèt idee over hoe de Kursk te bergen. Daarmee de concurrentie achter zich latend, die niet zo goed kon communiceren met de Russen. Momenteel is hij eigenaar van FC Utrecht. Een markante man met ambitie en visie. Naar eigen zeggen is zijn levenswerk voltooid als FC Utrecht landskampioen wordt. Ik gun het hem van harte.

Hoe? Witte plakkaatverf (en een toefje blauw) met kwastjes nr. 2 en 5… op zwart papier, 14 x 20cm. Tot een goed einde gebracht met een glas Primitovo. C’est tout.

Hermanus, 2 maart 2021.

Utrecht. 

Auteur Hermanus
Auteur

Hermanus

Laat uw reactie achter

Reactie

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *