Het oog van Hermanus

Bijzondere Utrechters door Rotterdamse ogen: Frans van Seumeren

Bekend, niet bekend. Het maakt me niet uit. Hebben ze een sprekende, markante kop? Dat is essentieel. Ik neem u graag mee naar een serie koppen die mij opgevallen zijn in de afgelopen veertien jaar dat ik in Utrecht woon en werk. 

Frans van Seumeren. Mijn enige klant die ik niet ontmoette. In 1999 verkocht ik een schilderij aan hem, toen hij nog bij Van Seumeren (later Mammoet) de scepter zwaaide, maar liep hem mis bij aflevering op het kantoor in De Meern. 

Later kwam hij in bad op hèt idee over hoe de Kursk te bergen. Daarmee de concurrentie achter zich latend, die niet zo goed kon communiceren met de Russen. Momenteel is hij eigenaar van FC Utrecht. Een markante man met ambitie en visie. Naar eigen zeggen is zijn levenswerk voltooid als FC Utrecht landskampioen wordt. Ik gun het hem van harte.

Hoe? Witte plakkaatverf (en een toefje blauw) met kwastjes nr. 2 en 5… op zwart papier, 14 x 20cm. Tot een goed einde gebracht met een glas Primitovo. C’est tout.

Hermanus, 2 maart 2021.

Utrecht. 

Hermanus

Het kan verkeren en het verkeerde. Na drie jaar ben ik terug met artistieke fratsen, onder mijn tweede naam: Hermanus. De naam waarmee ik sinds 1996 mijn tekeningen en schilderijen signeer. Een eerbetoon aan mijn vader Herman(us) Schuurmans die toen ongeneeslijk werd verklaard en in 1999 aan kanker overleed. Sindsdien heb ik het er ingehouden. Het veroorzaakt wel eens verwarring omdat mijn roepnaam Michael is maar de meeste mensen om me heen, weten inmiddels niet beter.

Impulsief kocht ik een tijd geleden een blok met zwart tekenpapier. Ik had geen idee wat ik ermee ging doen totdat… even impulsief het idee kwam om iets met Bijzondere Utrechters te doen. Voor De Nuk zou ik ‘live’ Bekende Utrechters gaan portretteren maar u begrijpt het. Dat ging niet door vanwege het…
Nu dus een serie met Bijzondere Utrechters want naast bekende, zijn er vele, minstens even bijzondere Utrechters. Virusproof getekend vanaf zelf bewerkte foto’s

Eén reactie

Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *