LHC

Bijzondere gasten naar LHC: Van Warmerdam en Puck & Hans

Foto: Carmen Kemmink

Het Nederlands Filmfestival heeft Utrecht verlaten maar daarmee is het nog niet gedaan met bijzondere voorstellingen. Het Louis Hartlooper Complex vertoont donderdag Grimm-re-edit van Alex van Warmerdam en zondag Puck & Hans Made in Holland, een documentaire over het legendarische ontwerpersduo. Zowel van Warmerdam als Puck & Hans zijn na afloop aanwezig voor een Q&A.

Grimm re-edit is de nieuwe montage van Grimm (2003) van Alex van Warmerdam. Zijn vijfde speelfilm is de enige film waarvan de Nederlandse regisseur vond dat hij er meer uit had kunnen halen. Zestien jaar later verschijnt er daarom een re-edit mét nieuw beeld, geluid en muziek. Een modern sprookje dat begint als een variant op Hans en Grietje en gaandeweg verandert in een roadmovie, thriller en western. In de film rollen van onder meer Jacob Derwig, Halina Reijn en Annet Malherbe.

Na afloop van de film is Alex van Warmerdam aanwezig in LHC voor een Q & A. De film wordt vertoond op donderdag 10 oktober om 19.30 uur. Kijk hier voor meer info.

Puck & Hans – Made in Holland,  is een documentaire over het legendarische ontwerpersduo Puck Kroon en Hans Kemmink: sinds de jaren zestig partners in crime én partners in life. Met hun winkels in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag streden ze tegen de truttigheid met kleding die zowel fashion als draagbaar was. Een retrospectief van hun werk in het Amsterdam Museum vormt de rode draad voor deze documentaire. Na afloop is er een Q&A met regisseur Peter Wingender én met Puck & Hans. De film wordt vertoond op zondag 13 oktober om 13.00 uur. Kijk hier voor meer info.

 

Auteur Redactie
Auteur

Redactie

Laat uw reactie achter

Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *