Awesome Utrecht

Berichten van het Plandelfront: De P is van… Pitchen

Awesome Utrecht maakt de stad leuker, mooier, beter.

De P is van Plandelen, maar óók van Pitchen. En dat is precies wat Plandelman a.s. dinsdag 20 april op Zoom mag gaan doen, als een van de 5 kanshebbers op de prijzenpot van Awesome Utrecht.

Het kán zijn dat je nog niet van de leukste wedstrijd van Utrecht hebt gehoord. In dat geval moet je helemaal a.s. dinsdag (20 april om klokslag 20:00 uur) inschakelen op de livestream van Awesome Utrecht. In deze tweemaandelijkse pitch-contest krijgen vijf Utrechtse initiatieven drie minuten de tijd om het aanwezige (online) publiek én de organisatie wild enthousiast te maken voor hun plan. Gewoon op Zoom of Facebook.

Dat plan kan van alles zijn, als het maar origineel, Utrechts en vooral awesome is. Zo begon het avontuur van de inmiddels wereldberoemde vissendeurbel ooit bij Awesome Utrecht, net als de planetenroute op schaal van de zon op het Domplein naar Uranus voor de toegang van de jeugdherberg in Bunnik.

In een uur tijd komen de gekste, grappigste, slimste, mooiste, machtigste of creatiefste ideeën voorbij. En déze dinsdag is er eentje van Plandelman bij.

Dus ik ga net als de rest mijn plannen ontvouwen in de hoop op de prijzenpot: duizend euro om het plan ook daadwerkelijk te realiseren. De concurrentie is niet bepaald mals -zie filmpje, ik ben nummero 4- maar om maar eens een cliché door de recycle-molen te gooien: meedoen is in dit geval misschien al belangrijker dan winnen.


Het publiek bestaat namelijk uit frisse en ondernemende Utrechters, en dat is natuurlijk een gedroomde doelgroep. Ik weet zeker dat daar tussen een heel stel helden tussen zitten. Als die door de plandelpitch getriggerd worden om daarna iets van straat te plukken (als is het maar een zwerfie per dag), dan ben ik al superblij en Utrecht meteen al een stukje meer awesome.

Misschien is dat wel het mooiste van dit bijzondere particuliere initiatief? Eigenlijk is het een wedstrijd zonder verliezers. Niet onder het publiek, en ook niet onder de deelnemers (want eentje gaat met de pot naar huis, maar de rest wordt getrakteerd op een bierpakket van De Leckere).

De pitch wordt live gestreamd via Facebook en Zoom, op dinsdag 20 april om 20:00 uur. Aanmelden kan via de awesome-website of Facebook. Hopelijk tot daar & tot ziens!

Auteur De Plandelman
Auteur

De Plandelman

Laat uw reactie achter

Reactie

1 reactie

  • Zina schreef:

    Lunetten is nog nooit zo schoon geweest. Succes Anton en dank je wel voor jouw initiative!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *