partnerbijdrage

Beginnen met verbouwen? Volg dit stappenplan!Voldoet jouw woning niet meer aan jouw wensen? Dan kun je ervoor kiezen om te verhuizen. Maar als je blij bent met de plek waar je nu woont, zie je dit waarschijnlijk niet zitten. Gelukkig hoeft dit ook niet direct, want je kunt er ook voor kiezen om jouw woning te verbouwen. Wanneer je voor deze optie kiest, wil je misschien zo snel mogelijk beginnen. Veel mensen weten alleen niet waar zij moeten beginnen. Geldt dit ook voor jou? Dan biedt het onderstaande stappenplan vast en zeker uitkomst.

Stap 1: Zet jouw wensen op papier
Is jouw woning te klein geworden? Dan wil je misschien een dakkapel plaatsen op zolder of een uitbouw realiseren. De meeste mensen denken dat dit voldoende is om een begin te maken met een verbouwing, maar dat is niet het geval. Je moet namelijk voor jezelf bepalen waar je de extra ruimte voor wilt gebruiken. Zet daarom al jouw wensen op papier. Wanneer je dit van tevoren uitwerkt, kan hier tijdens de verbouwing rekening mee worden gehouden. 

Stap 2: Stel een budget vast
Wanneer je jouw wensen op papier hebt gezet, wordt het tijd om te bepalen wat er allemaal mogelijk is. Dit doe je door een budget vast te stellen voor de verbouwing. Wanneer er maar een paar kleine dingen moeten gebeuren, kun je mogelijk al jouw wensen realiseren. Staan er ingrijpende veranderingen op de planning? Dan is dit misschien niet mogelijk. Neem de tijd om te berekenen wat een verbouwing je gaat kosten, want het is niet prettig om achteraf (veel) hogere rekeningen te krijgen.

Stap 3: Bepaal waar je vakmensen voor inschakelt
Als je het budget voor een verbouwing vast hebt gesteld, bepaal je voor welke werkzaamheden je vakmensen inschakelt en wat je zelf gaat doen. Als je geld wilt besparen, denk je misschien dat het handig is om alles zelf te doen. Bepaalde klussen kun je echter beter uitbesteden. Schakel bijvoorbeeld een dakdekker in als er iets aan jouw dak moet gebeuren en laat een elektricien langskomen voor de elektra. Wanneer dergelijke werkzaamheden niet juist uitgevoerd worden, ben je uiteindelijk mogelijk veel meer geld kwijt. 

Stap 4: Controleer of je een vergunning nodig hebt
Ben je van plan om iets aan de buitenkant van jouw woning te veranderen? Vergeet dan niet te controleren of je hier een vergunning voor nodig hebt. Neem hiervoor contact op met de gemeente. Doe dit ruim voordat je wilt beginnen met verbouwen, want het aanvraagproces kan behoorlijk veel tijd in beslag nemen. Check ook altijd of er ontheffing nodig is voor bijvoorbeeld een hijskraan, bouwlift of afvalcontainer.

Stap 5: Koop materialen in
Voor een verbouwing heb je verschillende materialen nodig. Wacht niet te lang met het bestellen hiervan, want dan loopt jouw verbouwing mogelijk vertraging op. Heb je geen idee wat je allemaal moet bestellen? Of wil jij je liever zo min mogelijk bezighouden met een verbouwing? Schakel dan een aannemersbedrijf in. Zo’n bedrijf is gespecialiseerd in het coördineren van verbouwingen, waardoor je zelf eigenlijk nergens omkijken naar hebt. Zij bestellen de juiste materialen en zorgen dat deze tijdig geleverd worden. Verder benaderen zij ook vakmensen die nodig zijn voor de klus.

Logo De Nuk
Auteur

Gesponsord

Laat uw reactie achter

Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *