Awesome Utrecht

Awesome Utrecht deelt vandaag geld uit in de stad

Stel je voor: je loopt nietsvermoedend op straat, in de supermarkt of door je buurt. Plotseling krijg je van een vreemde een envelop in je handen gedrukt met daarin tien euro en de boodschap: ‘Doe er iets Awesomes mee! Voor jezelf of voor iemand anders.’ Het kan je zomaar overkomen als je vandaag door Utrecht loopt. Awesome Utrecht deelt aan 100 mensen enveloppen met tientjes uit. Dit als opwarmer voor de eerstvolgende Pitch Night op dinsdag 24 september, waarbij 1000 euro wordt uitgedeeld aan één idee om Utrecht nog toffer te maken. 

De enveloppen worden willekeurig uitgedeeld op verschillende plekken in Utrecht. Op deze manier wil de organisatie Utrechters verrassen, een klein positief verschil maken en bewoners en bezoekers attenderen op het initiatief dat nu ruim twee jaar bestaat. Iedere twee maanden krijgt een bewoner handje contantje 1000 euro aan een briljant idee voor onze stad. 

Awesome Utrecht is een van de 90 Awesome Chapters wereldwijd, van Boston tot Brazilië. Het ‘tientjesproject’ is in navolging van de meest recente ‘Awesome Fivers’ door Awesome Chicago. Bij de Awesome chapters in Amerika is het gebruikelijk om ieder jaar 200 enveloppen met 5 dollar weg te geven aan random mensen op straat. 

Eerstvolgende Pitch Night: 24 september in Hof van Cartesius De eerstvolgende Pitch Night #11 is op 24 september is bij Hof van Cartesius. Deze groene oase in het Werkspoorkwartier biedt creatieve, duurzame ondernemers een plek waar zij zélf hun eigen werkruimte bouwen rondom een publieke binnentuin. Ideeën kunnen voor 7 september worden ingediend via de website van Awesome Utrecht. Uit de ideeën worden er 5 geselecteerd die tijdens de Pitch Night verder toegelicht worden en waaruit 1 winnaar wordt gekozen.

Auteur Redactie
Auteur

Redactie

Laat uw reactie achter

Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *