Partnerbijdrage

Alliance Française Utrecht: vrouwendag, Franse verkiezingen en pubquiz

Dinsdag 8 maart is het de Internationale Vrouwendag!  Ter gelegenheid hiervan heeft de Alliance Française van Den Haag, in samenwerking met haar partners boekhandel Stanza en de Alliances Françaises van Utrecht, Rotterdam en Amsterdam, het genoegen de Franse schrijfster en illustratrice Anne Boudart online te ontvangen ( van 18.30 uur tot 20.30 uur) om over haar laatste grafische roman ‘La voie de la sagesse’ te spreken. U kunt zich inschrijven met deze link

In mei 2022 zijn in Frankrijk de presidentiële verkiezingen. De Alliances Françaises van Rotterdam, Den Haag, Utrecht en Amsterdam bieden u ter gelegenheid van deze verkiezingen op 17 maart een rondetafelgesprek: Juste avant les présidentielles !

Op de vooravond van de presidentiële verkiezingen gaat het erom de kwesties te begrijpen waarom het deze keer draait en, in bredere zin, de politieke systemen van Frankrijk en Nederland met elkaar te vergelijken en op die manier samen op de huidige politieke context te reflecteren. Dit rondetafelgesprek kunt u zowel live bij de Alliance Française van Rotterdam als online bijwonen. Gespreksleider is Antoine Mouteau en bij haar aan tafel zullen Francis Maizières, Stéphanie Van den Berg en Jean-Pierre Stroobants aanschuiven.

Gratis avond in het Frans van 18.30 uur tot 20.30 uur voor alle leden van de Alliances Françaises. U kunt zich inschrijven via dit formulier.

Donderdag 24 maart kunt u noteren voor de derde editie van de AFU pubquiz, in Café Joost, Achter Sint Pieter 3, Utrecht, van 19.30 uur tot 22.30 uur. Na twee online sessies hopen we je nu persoonlijk te ontmoeten om je kennis van de Franse taal en cultuur te testen. Kun je brie van camembert onderscheiden? Weet u wie Madame de Pompadour was en hoeveel vrouwen er in het Pantheon begraven liggen? Deze activiteit staat open voor iedereen die geïnteresseerd is in de Franse taal en cultuur en de vragen worden gesteld in het Frans en in het Nederlands. Aanmelden kan als team of individueel (je wordt dan aan een team toegevoegd) door te schrijven naar lionne.utrecht@afpb.nl. De €1,50 inschrijfgeld gaat in zijn geheel naar de prijzenpot!

Heeft u plannen om in Frankrijk te werken of te studeren en daarom een niveau B1/B2 nodig? De Alliance Française Utrecht start binnenkort weer met een intensieve training om u in maart en april op het examen DELFB1/B2 voor te bereiden. Met 8 sessies van 2,5 uur zult u klaar zijn voor het examen dat begin juni in Nederland gegeven zal worden. U kunt zich inschrijven op de website van de Alliance Française Utrecht.

Auteur Redactie
Auteur

Redactie

Laat uw reactie achter

Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *