30 voorstellingen

Alleen hier, alleen nu: Programma Café Theater Festival Utrecht 2020 bekend

www.oogfoto.nl

Het programma van het Café Theater Festival Utrecht 2020 is bekend. Van 5 tot en met 8 maart 2020 viert hét festival voor interventietheater zijn zeventiende editie. Vier dagen lang bestormen 30 vindingrijke theatergezelschappen cafés door de hele stad Utrecht, van muziektheater, circus, dans, hiphop en mime tot opera, cabaret, muziektheater en teksttoneel. 

Alleen hier, alleen nu: tijdens het Café Theater Festival Utrecht 2020 gaan 30 verschillende voorstellingen bijna gelijktijdig in première. Met hun speciaal voor het festival gemaakte voorstellingen breken deze theatermakers in in het dagelijkse leven van vaste cafégasten, toegewijde theaterliefhebbers en willekeurige passanten en voeren ze hun toeschouwers mee naar een nieuwe werkelijkheid. Een half uur lang gelden er andere wetten, die ter plekke worden uitgevonden. De kroeg vormt het decor en het publiek staat midden in de spotlight, op het podium waar niets voorspelbaar is.

Jeugdtheater door Dear T,

In café Buurten in Oost aan de Burgemeester Reigerstraat presenteert het Utrechtse jeugdtheatergezelschap Dear T, David & Goliath: de smartlappenopera. In deze voorstelling, toegankelijk voor iedereen van 4 jaar en ouder, trekt de verveelde David de wereld in om de strijd aan te gaan met de reus Goliath. Daarnaast zijn er nog een twaalftal voorstellingen die geschikt zijn voor de hele familie.

Café Theater Onderzoekers in Overvecht

Ieder jaar doet een theatergroep als huisgezelschap van het CTF artistiek onderzoek in een Utrechtse wijk. Dit jaar is dat KNOT Kollektiv, dat zich liet onderdompelen in de Utrechtse wijk Overvecht. Hun bevindingen presenteren ze van 29 februari t/m 6 maart in een circus- en dansduet in Shoppingcenter Overvecht, waarin KNOT Kollektiv onderzoekt hoe we een toekomst met  meer begrip en gevoel kunnen opbouwen.

Wijkjury Utrecht reikt speciale prijs uit

De WijkJury Utrecht bestaat uit vijftien leden uit verschillende Utrechtse wijken, met verschillende achtergronden en leeftijden. Eén ding hebben ze sowieso gemeen: ze zijn allemaal nieuwsgierig naar theater, maar wisten de weg naar de zalen nog niet te vinden. Tot nu. Tijdens het festival reikt de WijkJury de prijs uit voor de beste voorstelling van Utrechtse makers op het CTF. De WijkJury Utrecht en het Café Theater Festival vinden elkaar in de gedeelde missie om kunst en cultuur toegankelijk te maken voor iedereen, “om het theater naar de wereld te brengen of de wereld naar het theater”.

Pay what you can

Het CTF werkt in plaats van ticketverkoop met een Pay what you can-systeem. Bezoekers worden gevraagd om, naar draagkracht, een bijdrage te doen van 4, 7 of 10 euro per voorstelling. De donaties in ieder café gaan rechtstreeks naar de artiesten die daar optreden, professionals die leven van dit vak en voor hun vergoeding afhankelijk zijn van de bijdragen van toeschouwers.

Kijk hier voor het volledige programma, het blokkenschema en meer informatie. 

Auteur Redactie
Auteur

Redactie

Laat uw reactie achter

Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *