partnerbijdrage

5 mooie cadeaus voor de (hobby)klusser

Ben je nog op zoek naar een mooi cadeau voor de hobby(klusser)? Dan maak je zo iemand meestal wel blij met mooi gereedschap. Alleen is het soms wel moeilijk om er een van goede kwaliteit te kopen als je niet helemaal thuis bent in de klus-wereld. Om je een beetje op weg te helpen, delen we in dit artikel een aantal leuke ideetjes voor als je op zoek bent naar goed gereedschap voor de klusser!

Reciprozaag

Hier kun je de beste reciprozaag bekijken als je op zoek bent naar een zaag waarmee je langs bochten kunt zagen. Ook is deze zaag te gebruiken op plekken waar weinig bewegingsvrijheid is. Daarnaast wordt de reciprozaag gebruikt om takken, houten planken en metalen buizen te zagen en is het tevens geschikt voor allerlei sloopwerk. Een mooi cadeau dus voor iemand die bijvoorbeeld net een huis gekocht heeft en een multifunctionele zaag wilt om allerlei klusjes te doen.

Verstekzaag

Een andere soort zaag die iedere klusser in zijn gereedschapskist moet hebben, is de verstekzaag. Met een verstekzaag zaag je makkelijk uit allerlei hoeken. Deze zaag bestaat uit een verstekbak of een houder die de zaag begeleidt, zodat je de zaagsnede onder de gewenste hoek kunt houden. Er bestaan elektrische en handmatige verstekzagen. De elektrische varianten zijn ideaal voor mensen die veel klussen, maar een handmatige verstekzaag is ook handig om te hebben als je even snel bijvoorbeeld een plank of latje moet zagen voor een project. 

Kloofmachine

Een kloofmachine kopen doe je als je van plan bent om houtstammen te kloven (ook wel klieven of splijten genoemd) tot brandhout. Als je dus bijvoorbeeld een vakantiehuisje met een haard hebt vlakbij het bos, dan is een houtklover een must-have. Je zou ook “normaal” en niet-gekloofd hout voor een haardvuurtje kunnen gebruiken, maar dan droogt het hout veel minder snel en volledig op. Bij gekloofd hout gaat het vuur daarnaast veel makkelijker aan en gaat het ook minder roken, waardoor de uitstoot van de kachel ook minder wordt. 

Schroefboormachine

Een schroefboormachine is sowieso handig om te hebben in huis, of je nu regelmatig klust of niet. Deze boor is eigenlijk gewoon een grote schroevendraaier met een elektromotor. Je kunt hier verschillende schroefbits aan bevestigen en allerlei schroeven makkelijk en snel aandraaien. Je kunt het dus ook gebruiken als je bijvoorbeeld meubilair in elkaar schroeft, want dan hoef je niet zelf met een schroevendraaier aan de slag. 

Onkruidverwijderaar

Ben of ken je iemand die van klussen in de tuin houdt? Dan is een onkruidverwijderaar een nuttig cadeau om te geven of krijgen. Bijna iedere tuineigenaar heeft namelijk weleens te maken met onkruid en alles verwijderen kan soms echt een lastige klus zijn. Met een onkruidverwijderaar haal je doeltreffend en snel hardnekkig onkruid weg. Er bestaan verschillende soorten onkruidverwijderaars, dus afhankelijk van de tuin en je persoonlijke voorkeur is er altijd eentje te vinden die bij je past. Zo zijn er bijvoorbeeld onkruidbranders waarmee je het onkruid weg brandt, maar een eenvoudige onkruidborstel kopen is ook mogelijk. 

Logo De Nuk
Auteur

Gesponsord

Laat uw reactie achter

Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *