partnerbijdrage

Zo kies je het beste internet thuis abonnement

In de afgelopen maanden was internet nog belangrijker dan daarvoor. Thuis werken, thuis school maar ook thuis contact houden met je vrienden of de tijd doorkomen met thuis je favoriete serie kijken.

Stel dat je de afgelopen tijd geen internet had gehad? Dat kun je je waarschijnlijk niet voorstellen. Dat internet, tv en bellen de komende tijd ook nog een cruciale rol spelen, hoeven we waarschijnlijk niet uit te leggen. Belangrijk dus om te zien of alles eigenlijk (nog) wel aan je wensen voldoet.

Een goede internetverbinding

Laten we bij je internetverbinding beginnen. Deze speelt een belangrijke rol in ons leven. Je kunt je niet meer voorstellen dat je informatie alleen maar kunt opzoeken in boeken. Dat je naar de bibliotheek moet om iets te weten te komen.

Wat voor jou de beste verbinding is, heeft met meerdere zaken te maken. Allereerst natuurlijk waarvoor jij het internet gebruikt. Wil je alleen wat websites bekijken en e-mailen, dan is een lagere snelheid vaak meer dan voldoende. Wil je regelmatig bestanden downloaden en videobeelden streamen, dan is kun je al beter iets hoger (minimaal 25 Mbps) inzetten.  Up- of download je voor je werk (of hobby) regelmatig grote bestanden en wil je daar niet steeds lang op wachten? Dan is het verstandig de snelheid van je internetaansluiting thuis te verhogen.

Glasvezel of …

Naast het aantal mb’s is ook het soort verbinding van belang. Kies je voor ADSL, kabelinternet of glasvezel? Glasvezel geeft een stabiele snelheid maar is helaas nog niet overal in Nederland beschikbaar. Deze flinterdunne vezel is gemaakt van een speciaal soort glas en stuurt je gegevens snel en betrouwbaar met  behulp van een laserlicht heen en weer. Dit geeft je de zekerheid dat je altijd de snelheid hebt die je gekozen hebt. Anders is dat bij ADSL. Bij ADSL speelt de afstand hoe ver het van je huis tot de wijkcentrale is, een rol. Kies je bij ADSL bijvoorbeeld voor 100 Mb/s dan kan het zijn dat je deze volle 100 Mb/s niet haalt. Naast dit alles heeft het aantal personen waarmee je gebruik maakt van het internet ook nog invloed. Komt de vraag: “is glasvezel op mijn adres mogelijk” bij je op, dan is een check hierop slim. Zo weet je direct welke keuzes je hebt.

TV en bellen…

Kun je bedenken dat je onderweg alleen kunt bellen vanuit een telefooncel? En dat er geen tv in huis is? Het is ook niet meer voor te stellen dat we alleen thuis alleen kunnen bellen met een telefoon aan een draadje. Het overal bereikbaar zijn en via de smartphone informatie vergaren en delen is zo gewoon geworden. Dat is precies de reden dat veel internetproviders een combi aanbieden met TV en bellen in het pakket. Door deze pakketten heb je één aanspreekpunt maar ook een lagere totaalprijs. Vaak zijn er ook aantrekkelijke opties voor als je over wil stappen, betaal je de eerste maanden minder of krijg je extra mb’s gratis.

 

Auteur Redactie
Auteur

Redactie

Laat uw reactie achter

Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *