De bierverteller

Wil je wat drinken? – Aflevering 11: Tynt Meadow

Ooit bestelde je gewoon een pilsje in de kroeg. Dat is veranderd. Bier is bijna een wetenschap geworden, biersommelier een serieus beroep. In deze podcast van de Nuk proberen we van alle brouwerijen de mooiste biertjes te vinden. Samen met Chaim van der Maat, biersommelier en werkzaam bij De Bierverteller, gaat Bas Koppe door het assortiment van de winkel aan de Twijnstraat. Van lokaal bier tot brouwsels uit de hele wereld. In deze aflevering proeven we Tynt Meadow, gebrouwen in het Engelse trappistenklooster Mount Saint-Bernard in Coalville.

De bierpodcast van De Nuk en De Bierverteller is vanaf nu te vinden in iTunes en Spotify.

Via deze link is de podcast te vinden in iTunes. Hier kun je je abonneren op de podcast en wekelijks een nieuwe aflevering downloaden. Ook is de podcast te beluisteren in Spotify. Abonneren op de podcast is gratis. Androidgebruikers kunnen de podcast ook vinden in de app Podcast Addict door te zoeken op ‘Bierpodcast De Nuk’.

Bas Koppe

2 reacties

Reageren
  1. Nee, heren. Een klooster is niet het exclusieve domein van de katholieken. Wel weer een hele leuke podcast. Hier de omschrijving van wikipedia.

    In de westerse cultuur zijn vooral de kloosters van de katholieke en de oosters-orthodoxe kerken bekend. In het christendom was het kloosterleven oorspronkelijk bedoeld voor mensen die zich wilden terugtrekken uit een zondige wereld om zich aan God te wijden.

    In de Middeleeuwen waren vooral de zelfstandige abdijen vaak intellectuele en economische centra. In een abdij is er een clausuur die enkel toegankelijk is voor de monniken of monialen.

    Soms had een klooster het beheer of bestuur over een gebied; dat werd dan wel een sticht of stift genoemd.

  2. Hallo Berend,

    Bedankt voor de reactie. Ik was niet helemaal zeker van mijn uitspraak. Vandaar dat ik al dacht dat iemand in de reacties op de site ons wel zou verbeteren. Fijn om te horen dat je het wel weer een leuke aflevering vindt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *