Uit de kunst

Wereldberoemde singer-songwriter Judy Collins dineerde bij Utrechts restaurant Orloff aan de Kade: “Ik zou zo weer teruggaan, al was het maar voor de frites”

  • Door Redactie
  • |
  • 7 januari 2024
  • |
  • 1 reactie

Singer-songwriter Judy Collins werd wereldberoemd met nummers als ‘Send in The Clowns’ en het door Joni Mitchel geschreven ‘Both sides now’.  Onlangs trad ze op in TivoliVredenburg en dat is was voor De Volkskrant reden om haar een aantal keuzes voor te leggen.

Gevraagd naar haar favoriete restaurant kwam ze in Utrecht uit. Niet bij een van de twee sterrenrestaurants die we sinds vorig jaar hebben maar bij het culinair toch wat bescheidener Orloff aan de Kade. “Ze zou er zo weer teruggaan. “Al was het maar voor de frites.”

‘Ik kan talloze New Yorkse eethuizen opnoemen die goed zijn, maar dat vind ik een beetje decadent. Liever noem ik een restaurant dat voor Nederlanders meer voor de hand ligt. Uit eten gaan is voor mij een van de leukste dingen aan het op tournee zijn. Ik kan het me veroorloven om ergens een of meerdere dagen te blijven en dat doe ik dan ook. We kwamen gisteren aan in Utrecht en hadden alle tijd om uit eten te gaan. Zoals altijd vertrouwde ik op mijn tourmanager, die kwam met Orloff aan, en dat beviel prima. Wij eten eigenlijk het liefst vegetarisch, maar gisteren heb ik me bezondigd aan parelhoen. Die was uit de kunst. Ik zou zo weer teruggaan, al was het maar vanwege de frites van zoete aardappelen, die heb ik nog nooit zo lekker gegeten.’

Auteur Redactie
Auteur

Redactie

Laat uw reactie achter

Reactie

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *