Beslissing met een dubbel gevoel

Weer verdwijnt een begrip uit de Utrechtse binnenstad: Stomerij Hahné sluit binnenkort de deuren

Koos Hahné in zijn stomerij

Weer gaat een begrip uit de Utrechtse binnenstad verdwijnen. Stomerij Hahné aan de Springweg zal binnenkort de deuren sluiten.

In 1986 nam Koos Hahné de stomerij aan de Springweg van zijn vader over. Zijn zaak was sinds enige tijd de enige stomerij in Utrecht met een warme winkel. Alles wordt in eigen beheer gereinigd. Daar komt binnenkort een einde aan. Hahné stopt er mee. Wanneer precies weet hij nog niet, maar een nieuwe woning heeft hij al gevonden. In Bilthoven, waardoor hij ook afscheid neemt van de stad waar hij opgroeide. “Ik ben nu 75 en alles is zoveel duurder geworden, gas en elektra en de grondstoffen waar ik mee werk, dat we besloten hebben om te stoppen. Een opvolger heb ik niet gevonden”

Het is met pijn in zijn hart dat hij zijn zaak en Utrecht gaat verlaten. Want niet alleen heeft hij besloten om de zaak te sluiten, maar hij gaat ook verhuizen naar Bilthoven. “Daar hebben mijn vrouw en ik een appartement gevonden, alles gelijkvloers.  Dat werd tijd want hier op de Springweg moeten we altijd drie trappen op. Het is met een heel dubbel gevoel dat we deze beslissing hebben genomen, omdat ik hier al zolang werk en woon. Toen ik veertien was, heb ik de zaak van mijn vader overgenomen. En nu zijn we nog het enige chemische reinigingsbedrijf in de binnenstad waar alles in huis gebeurt. Hetgeen bij ons binnenkomt gaat nergens naartoe. Alleen voor reparaties, want daar heb ik iemand anders voor. Binnen blijft binnen en zo raakt niets zoek. We zijn de laatste “warme winkel”, alles in eigen beheer reinigen en met de hand afwerken en persen. Ik heb mij gespecialiseerd in het reinigen van leer en suède, vooral lammyjassen zijn mijn specialiteit. Ik heb zelfs klanten uit Zwitserland, die hier hun jassen laten reinigen”.

Koos werkte al met aangepaste openingstijden in de lente en zomer wanneer het tijd werd om de caravan aan de rivier op te zoeken. Nu kan hij ook daar zorgeloos gaan genieten. Koos vond het altijd moeilijk om de zaak op vrijdag vroeger dicht te doen.

Redactie

5 reacties

Reageren
  1. Heel erg jammer, bracht daar mijn stoomgoed, altijd vriendelijk geholpen en super schoon je spullen terug.
    Bedankt het allerbeste gewenst.

  2. Gelijk heb je Koos, voor niemand staat de klok stil. Bedankt voor jullie goede service en gezellige praatjes. Good luck.

  3. Heel begrijpelijk, ik heb mijn stoomgoed altijd bij jullie gebracht. Ook goed advies gekregen!
    Ik wens jullie nog vele gezonde en mooie jaren samen!

  4. Wij wensen jullie nog mooie en gezonde jaren! Groeten ook aan je vrouw.
    Groet, Johan en Ineke de Kok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *