Proef?

Waarom waren zaterdag de terrassen op het Wed eigenlijk niet open?

“Dubbele signalen”

Toen ik zaterdagmiddag om half vijf naar het Wed wandelde, zag ik een bijna hallucinerend beeld. Alsof we een jaar terug waren gegaan in de tijd. Gezellig pratende mensen, glaasje wijn of bier in de hand, bewoners die in de deuropening met elkaar proosten. Voor Orloff stond een aantal vaste zaterdagmiddaggasten ook met een drankje de lente te vieren. Op Koningsdag zal het niet veel drukker geweest zijn. Dit was de plek waar niet zo lang geleden boa’s tot twee keer toe bij een café controleerden of de gluhwein al dan niet alcohol bevatte.  

Hadden we iets gemist? Was er sprake van een tijdelijke dispensatie van de coronaregels door de burgemeester? Een nieuwe proef om vooruit te lopen op een mogelijke opening van de horeca? 

Nee, feestvieren op straat mocht nog steeds niet maar toch mocht het deze zaterdagmiddag wel. Gedogen heet dat. Het OMT zal anders over de beelden denken dan Herstel Nederland. Maar zeker lijkt me dat mensen die gecontroleerd en op afstand op een terras zitten minder risico vormen dan een samenscholing op straat. Het was gezellig zaterdagmiddag op het Wed, het was veiliger geweest als iedereen op een terrasstoel had gezeten. Zullen we dan komende zaterdag die proef eens proberen? Kunnen de horecaondernemers ook weer een beetje mee feesten.  

Michael Kroonbergs

Hoofdredacteur

6 reacties

Reageren
 1. Helemaal mee eens. Onbegrijpelijk dat er zoveel volk op de been was en gezellig met elkaar een drankje en een hapje deden op de openbare weg. Gooi de terrassen open zodat de mensen op een veilige afstand van elkaar kunnen genieten van de horeca die het keihard nodig heeft. Onbegrijpelijk!!!

 2. Dit kabinet is enkel goed met verboden uitdelen, er totaal geen sprake van enige creativiteit, bijvoorbeeld terrasstoelen op afstand, de Lidl gebruikt een bord met de volgende tekst:

  In ieder filiaal geldt een maximum aantal klanten
  Per filiaal is vastgesteld hoeveel klanten er in het filiaal mogen zijn, hierbij houden wij de richtlijn van 1 klant per 10m2 aan. In een winkel van 1000 m2 mogen bijvoorbeeld maximaal 100 klanten tegelijk binnen zijn, exclusief medewerkers. Wij waarborgen dat het maximaal aantal klanten continu wordt gemonitord.

  Dit is een voorbeeld hoe het ook kan, zoals al eerder is gesteld door mij, terras stoelen op anderhalve meter zou een optie kunnen zijn voor de horeca, ik ga nu verder om mijn haar uit de pluis te halen want ook de kappers zijn nog steeds verboden gebied.

 3. Geen idee wat het beleid is. Maar als je dit op straat toelaat en de horeca dicht houdt, voer je onbegrijpelijk beleid. Schokkend voor elke ondernemer om te zien dat hij niet open mag vanwege een kennelijk besmettingsgevaar en deze samenscholing wel wordt toegestaan.

 4. Al vanaf mei is bekend dat de kans op besmetting in de buitenlucht zeer klein is…. onbegrijpelijk dat de terrassen niet gewoon open zijn gebleven. Zoals er volstrekt hysterisch wordt gedaan over alle aktiviteiten in de buitenlucht zonder enige wetenschappelijke onderbouwing.

 5. Ik kan me heel goed voorstellen dat horecaondernemers zaterdag gewoon het terras open zetten. Het is tijd voor burgerlijke ongehoorzaamheid. En, als ik deze foto zie, dragen ze dan ook nog eens bij aan de volksgezondheid. Want op een terras (met alle voorzorgsmaatregel die eerder door de horeca werden genomen) zit je veiliger dan bij deze oploop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *