partnerbijdrage

Waarom het belangrijk is om jouw bedrijfsauto te verzekerenNet als voor personenauto’s geldt ook voor bedrijfsauto’s de verplichting om deze te verzekeren. Je moet een zakelijke auto minimaal verzekeren voor de wettelijke aansprakelijkheid (WA). Omdat dit de goedkoopste verzekering voor een bedrijfsauto is, kiezen veel ondernemers uit Utrecht hiervoor.
Je betaalt weliswaar een relatief lage premie, maar jouw bedrijfsauto is mogelijk niet goed verzekerd. Zonde, want dit kan grote gevolgen hebben. Daarom lees je hier waarom het belangrijk is om je bedrijfsauto op de juiste manier te verzekeren.

Bescherming tegen financiële schadeclaims
In vergelijking met personenauto’s zijn bedrijfsauto’s vaak veel meer op de weg te vinden. Dit is ook de reden dat de premie voor een zakelijke autoverzekering hoger ligt. De kans op schade is namelijk groter. Gelukkig hoef jij je hier geen zorgen over te maken als je de bedrijfsauto’s op de juiste manier verzekerd hebt. Je bent namelijk altijd verzekerd voor schade die de bestuurder van het voertuig bij anderen veroorzaakt. Hierdoor hoef je niet bang te zijn voor hoge financiële schadeclaims.

Raakt de bestuurder van een bedrijfsauto betrokken bij een aanrijding? Dan is de kans groot dat het voertuig zelf ook schade oploopt. Als je enkel een WA-verzekering hebt, wordt de schade aan jouw bedrijfsauto niet vergoed. Je bent immers alleen verzekerd voor de wettelijke aansprakelijkheid. Wie schade aan zijn eigen voertuig als gevolg van een aanrijding of botsing ook vergoed wil krijgen, sluit een allrisk bestelautoverzekering af. Deze dekking staat bij de meeste verzekeraars ook wel bekend als WA + Volledig Casco. Je kunt een bedrijfsauto ook nog verzekeren met de dekking WA + Beperkt Casco, maar dan wordt alleen schade door bijvoorbeeld brand, storm, inbraak en diefstal vergoed.

Medewerkers kunnen veilig de weg op

Bij sommige bedrijven in Utrecht rijdt alleen de baas in een auto van de zaak. Toch zien we steeds vaker dat ook medewerkers een bedrijfsauto krijgen. Is dit bij jouw bedrijf ook het geval? Dan is het extra belangrijk om de voertuigen op de juiste manier te verzekeren. Je wilt het immers niet op je geweten hebben dat een medewerker iets overkomt en achteraf blijkt dat je niet goed verzekerd bent. Zorg er daarom voor dat inzittenden altijd meeverzekerd zijn. Soms moet je hier een aparte aanvullende verzekering voor afsluiten, maar er zijn ook verzekeraars waarbij dit standaard onderdeel is van een zakelijke autoverzekering.

Het grote voordeel van een inzittendenverzekering is dat je ook verzekerd bent voor schade aan de bestuurder. Daarnaast vallen eventuele passagiers binnen de dekking van deze verzekering. Spullen in en op het voertuig zijn ook verzekerd wanneer hier schade aan ontstaat door een aanrijding. Dit is zelfs het geval als jij niet aansprakelijk bent voor de schade.

Hoe kies ik de juiste bedrijfsautoverzekering?
Je weet inmiddels dat het belangrijk is om een bedrijfsauto op de juiste manier te verzekeren. Veel ondernemers weten alleen niet welke verzekering zij moeten kiezen. Voor wat betreft de drie standaarddekkingen kan de leeftijd van de auto je een handje helpen. Auto’s jonger dan zes jaar worden vaak verzekerd met WA + Volledig Casco, auto’s van zes tot tien jaar met WA + Beperkt Casco en auto’s ouder dan tien jaar met WA. Voor wat betreft de aanvullende opties moet je zelf afwegen of je ze nodig denkt te hebben of niet.

Laat uw reactie achter

Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *