Partnerbijdrage

Waar moet je op letten bij een website laten maken?

Wanneer je een onderneming start, is een website vaak één van de eerste dingen waar je aan denkt. Of je nu als ZZP’er aan de slag gaat of je begint een webshop, eigenlijk kan iedereen wel een website gebruiken. Een website zorgt ervoor dat je een eigen plek hebt op het internet, onafhankelijk van platforms uit Amerika, die je helemaal naar eigen ideeën kan inrichten. Op die plek kun je altijd door iedereen gevonden worden. Veel ondernemers hebben prima verstand van hun eigen vak, maar lang niet iedereen heeft kaas gegeten van websites bouwen. Daarom besteden veel mensen dit uit. Maar waar moet je op letten bij een website bouwer? Wij geven je wat aandachtspunten.

Wat je kunt verwachten wanneer je een website laat maken

Stel je komt met niks binnen bij een webdeveloper. Wat kun je dan allemaal verwachten? Probeer voordat je een afspraak hebt alvast helder te krijgen wat jij moet regelen en wat de websitebouwer voor je uit handen neemt. Bij een goed webdesign bureau wordt vaak alles meteen voor je geregeld. Een domeinnaam wordt vaak door de ondernemer zelf gekocht, maar dat hoeft niet per se. Daarnaast heb je nog zaken als een hostingpakket en de beveiliging van je website. Bij freelancers moet je dat vaak zelf regelen, maar de grote bureaus regelen het voor je.

Een responsive webdesign is belangrijk

Een responsive webdesign wil zeggen dat de website zich vanzelf aanpast aan het toestel waarop je de site bekijkt. Zo verandert de hele indeling van de blokken op een site op een telefoon ten opzichte van een computer voor de optimale gebruikerservaring. Zo weet je zeker dat iedereen de optimale ervaring heeft op ieder device. Een bijkomend voordeel van een responsive webdesign is dat wanneer een website overal even goed presteert hij ook voor ieder toestel goed rankt in Google. Een mooie site is natuurlijk leuk, maar dan moeten er natuurlijk wel bezoekers komen.

Een website die snel laadt

Niemand heeft het geduld om op een traag ladende website te wachten. Dan ga je al snel naar de concurrent. Dat is dan ook de reden dat een website snel moet reageren op alles. Wanneer er eenmaal ergernis ontstaat bij een bezoeker is de kans klein dat diegene nog tot aankoop over gaat. Een goede webdeveloper die schrapt alle overbodige stukken code uit een html bestand en alle afbeeldingen zijn perfect gecomprimeerd. Zo weet je zeker dat je website binnen een fractie van een seconde op het scherm staat.

Uniek ontwerp

Wanneer je meer dan een website wil, maar je wil echt een merk opbouwen, dan kun je een website laten maken door SAM Design. Veel webdesign bureau’s werken met een soort standaard format waarin ze een paar kleurtjes aanpassen en dan heb jij ook een website. Dat is natuurlijk geen designer. Wanneer jij zelf een idee hebt bij hoe je jouw website eruit moet komen te zien dan wil je dat kwijt kunnen en dan wil je dat daar wat mee gedaan wordt. Neem dat dus mee wanneer je een webdesigner zoekt.

Website gericht op conversie

Een website is voor de meeste ondernemers meer dan een digitaal visitekaartje. Wanneer je een klein stapje verder gaat met je website dan wil je ook al snel dat die website daadwerkelijk wat oplevert. Oftewel, je wil conversie halen met een website. Waar plaats je dan knoppen? Hoe trek je de aandacht van een bezoeker naar waar jij die wil hebben? Hoe maak je een goede eerste indruk? Wanneer je een goed bureau hebt gevonden dan maken zij een ontwerp gericht op user experience (UX). Websites waarbij goed wordt nagedacht over de gebruikerservaring converteren natuurlijk van zichzelf een stuk beter.

Hoeveel pagina’s maken ze voor je aan?

Veel webdesigners zijn handig met verschillende Content Management Systemen(CMS), maar WordPress wordt nog steeds veruit het meest gebruikt. Vaak spreek je bij een webdesigner een vaste prijs af voor de werkzaamheden. Hierbij krijg je maar een bepaald aantal pagina’s. Denk er daarom over na hoeveel verschillende soorten pagina’s jij nodig hebt voor je website. Welk ontwerp zou je kunnen kopiëren om daar vervolgens weer een extra informatiepagina van te kunnen maken?

Wordt er na die tijd nog naar je omgekeken?

Hoera! Je hebt een site. Maar dan? Wat als er iets vast loopt? Wat als je nieuwe pagina wil aanmaken, maar je weet eigenlijk niet hoe? Een goede aanbieder stuurt je niet zomaar met een kluitje in het riet, maar die geeft je nog iets als een WordPress handleiding mee of een instructie voor bepaalde werkzaamheden. Zo heb jij gegarandeerd nog jaren plezier van je website.

Gesponsord

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *