Uittips

Waar kan ik heen? Zingende Beelden, Utrechts Kleinkunst Festival, echt_def_2

Zingende Beelden 2018 beeld: Cultuur Negentien/Youtube

Ieder weekend is er van alles te doen in de stad. Maar wat als je door de bomen het bos niet meer ziet? Of gewoon nog geen plannen hebt? Dan kun je ook bij de Nuk terecht. Wij geven een aantal tips uit het grote aanbod aan films, theatervoorstellingen en concerten.

Levensverhalen
De basis van theater is het vertellen van een verhaal. Op vrijdag 10 mei en zaterdag 11 mei staan verschillende spelers op het podium van Theater Kikker die het verhaal vertellen dat het dichtst bij hen ligt, hun eigen levensverhaal. Toch kijken de vertellers op het podium niet alleen maar terug op hun eigen leven. Ze gebruiken hun ervaringen om de wereld van nu te duiden.

Meer informatie over de voorstellingen is hier te vinden.

Utrechts Kleinkunst Festvial

Wie wint het Utrechts Kleinkunst Festival? Op 11 mei komt er antwoord op die vraag in het Schiller Theater. Na twee halve finales op 9 en 10 mei, spelen de kandidaten die doorgaan naar de eindronde om de prijs en de eer.

Kaarten voor de halve finales en de finale zijn hier te koop.

Folk Road Show in EKKO

Het Canadese Folk Road Show is een bijzondere club muzikanten. Hun muziek laat zich niet gemakkelijk omschrijven, maar de grote overeenkomst is folk. In de breedste zin van het woord. Sommige nummers zijn intiem, dan klinken ze weer als een bluegrassband om daarna te spelen alsof ze een festivalweide aan het springen willen krijgen. Op zondag 12 mei staan ze in EKKO.

Kaarten zijn hier te koop.

Zingende Beelden
Zeven dansgroepen treden op bij verschillende kunstwerken in het Maximapark. De dansers, van beginners tot professioneel, zijn allemaal op zondag 12 mei uitgenodigd door Cultuur19 om de beelden in hun dans tot leven te wekken. Bezoekers lopen twee routes door het park om alle voorstellingen te kunnen zien. De eerste ronde begint om 11.00 uur en de laatste om 15.00 uur.

Alle informatie is hier te vinden.

Twijfel en onzekerheid
Op social media is altijd alles perfect, maar de weg naar die perfectie met alle mislukkingen van dien krijg je nooit te zien. Dat inspireerde verschillende HKU-studenten om de tentoonstelling ‘echt_def_2’ te maken. Omdat alles tegenwoordig perfect moet zijn, slaat de twijfel enorm toe. Over die twijfel en onzekerheid gaan de werken die te zien zijn. Vrijdag 10 mei en Zaterdag 11 mei zijn de laatste dagen om de tentoonstelling in de HKU ACADEMIEGALERIE te bekijken.

Meer informatie is hier te vinden.

Logo De Nuk
Auteur

Bas Koppe

Laat uw reactie achter

Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *