uittips

Waar kan ik heen? Tweetakt, The Amazing Stroopwafels, Emma wil leven

Beeld: Charlotte van den Arend

Ieder weekend is er van alles te doen in de stad. Maar wat als je door de bomen het bos niet meer ziet? Of gewoon nog geen plannen hebt? Dan kun je ook bij de Nuk terecht. Wij geven een aantal tips uit het grote aanbod aan films, theatervoorstellingen en concerten.


Muzikale boekpresentatie

Schrijver Merlijn Kerkhof schreef een boek over The Amazing Stroopwafels. Opmerkelijk: zijn vader Wim Kerkhof, bassist en zanger van de band  Op vrijdag 29 maart presenteert hij het boek bij Broese met muzikale begeleiding.

De presentatie begint om 17:00 uur en is gratis te bezoeken. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden door een mail te sturen naar klantenservice@broeseboekverkopers.nl. Meer info is hier te vinden.


Tweetakt festival

Het jaarlijkse festival Tweetakt is weer terug. De festivalkassen staat weer op de Neude en ook in de stadsschouwburg zijn verschillende voorstellingen onder de Tweetakt-vlag te zien. Tijdens het eerste weekend kun je onder andere naar de voorstelling Detective Le Schmou, kijken en luisteren naar de installatie Muziek en Spullen. Het festival begint op vrijdag 29 maart en gaat op de Neude door tot en met zondag 14 april.

Het volledige programma van Tweetakt is te vinden op de website van het festival.


Utregticana met Hans Vandenburg

Jan van Piekeren heeft Gruppo Sportivo-frontman Hans Vandenburg uitgenodigd in de Kargadoor op vrijdag 29 maart een ‘klankzinninge avond’. Vandenburg doet het niet alleen op het podium en wordt bijgestaan door gitarist Jan Obbeek. De toegang tot dit optreden is gratis, kaarten kunnen hier worden gereserveerd.

Het optreden is onderdeel van de serie Utrechticana dat elke laatste vrijdag van de maand plaatsvindt. Meer informatie is te vinden op de site van de Kargadoor en Facebook.

Emma wil leven
Gebaseerd op de gelijknamige documentaire speelt actrice Lisse Knaapen anorexiapatient Emma. Ze wil blijven leven, maar vanwege haar ziekte weegt ze nog maar 40 kilo. Ze wil de adviezen van de artsen wel opvolgen, maar de stem in haar hoofd blijkt toch sterker. Voor en na de voorstelling kunnen bezoekers praten met ervaringsdeskundigen. En na de voorstelling is er een bijeenkomst waarbij iemand vertelt hoe het is om te herstellen van de ziekte.

De voorstelling is te zien bij Het Huis Utrecht. Kaarten zijn hier te bestellen.


Discussie over ‘foute hits’

Na de documentaire ‘Leaving Neverland’ ontstond er opnieuw discussie rond de muziek van Michael Jackson. De belangrijkste vraag: mag je er nog wel naar luisteren? Op zondag 31 maart is er in TivoliVredenburg een discussie over hits van muzikanten als Jackson, R. Kelly en Ryan Adams.

De toegang tot de discussie is gratis. Meer informatie is hier te vinden.

Logo De Nuk
Auteur

Bas Koppe

Laat uw reactie achter

Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *