weekendtips

Waar kan ik heen? Luizenmoeder Ursula in Schillertheater, Arvo Pärt en Stadstronaut

Maaike Martens treedt op in het Schillertheater

Ieder weekend is er genoeg te doen in de stad. Maar wat als je door de bomen het bos niet meer ziet? Of gewoon nog geen plannen hebt? Dan kun je bij de Nuk terecht. Wij geven een aantal tips uit het grote aanbod aan films, theatervoorstellingen en concerten.

 

‘Vergeten’ in TivoliVredenburg

In de voorstelling ‘Vergeten’ van het Nederlands Kamerkoor krijgen de bezoekers een kijkje in het hoofd van iemand met dementie. De hoofdrol in deze voorstelling wordt gespeeld door Arjan Ederveen en Spinvis heeft er speciaal muziek voor geschreven.

Achteraf is er een gesprek over dementie met Tido Visser, Maartje de Lint en Wiesje van der Vlier. Meer over deze voorstelling is hier te lezen.

Kaarten zijn te koop op de website van TivoliVredenburg.

 

Maaike Martens (De Luizenmoeder) in Schiller Theater

Maaike Martens, bekend van de televisieserie De Luizenmoeder, speelt haar voorstelling ‘Wie Blijft Hier’ op zaterdag 16 maart in het Schiller Theater. In de voorstelling staat de worsteling met tijd centraal. “Vroeger had je nog zeeën van tijd. Je kon in het gras gaan liggen, je vervelen. Nu bel je op de fiets, en tijdens het computeren. Er is geen ruimte voor twijfel of vergissingen”, is op haar site te lezen over de voorstelling. Via haar liedjes, personages en verhalen, onderzoekt ze de worsteling met de tijd.

Meer informatie en de mogelijkheid om kaarten te reserveren, kun je vinden op de website van het theater.


Stadstronaut in Theater Kikker

We moeten uitzoomen om te zien hoe kwetsbaar onze planeet is. Dat is de boodschap van veel astronauten als ze terugkomen uit de ruimte. In Stadstronaut probeert Marjolijn van Heemstra zichzelf op te leiden tot astronaut in de hoop een handleiding te vinden voor de toekomst. Met behulp van ruimtevaartspecialisten, futurologen, science fiction en haar buurman Bob zoomt ze stap voor stap uit op het dagelijkse leven.

Kaarten zijn hier te reserveren.


Tijdreizen met het Nederlands theater- en kleinkunstkoor

Waar het asfalt ophoudt is een voorstelling over tijdreizen. We doen het allemaal. Omdat we zo verbonden zijn met tijd. In deze show wordt onze reis door de tijd voelbaar. Van het tikken van een klok tot het feit dat we elk jaar ouder worden.

De voorstelling is gemaakt door het Nederlandstalig theater- en kleinkunstkoor. Kaarten zijn te koop aan de zaal van ZIMIHC Theater Stefanus op de Braziliëdreef


Documentaire over componist Arvo Pärt

Van vrijdag 15 maart tot en met zondag 17 maart is de documentaire ‘Het Pärt Gevoel – Het universum van Arvo Pärt‘ te zien in het Louis Hartlooper complex. In de film is te zien met wie de 83-jarige componist de laatste tijd heeft samengewerkt. Dat zijn niet alleen klassieke orkesten, maar ook dansgroepen en dj’s. Allemaal proberen zij te ontrafelen wat het Pärt-gevoel precies is.

De film is alle dagen te zien om 10.45 uur. Kaarten zijn te koop op de website van het Louis Hartlooper.

Nieuw talent ontdekken in de Stadsschouwburg

Tijdens The Future is Now op zaterdag 16 maart kunnen bezoekers verschillende voorstellingen en een kijkje achter de schermen combineren. Met cabaret op het balkon en dans in de laad- en losruimte van de schouwburg.

Toegang is gratis, je kunt gewoon naar binnen lopen. Meer informatie en waar alle optredens precies te vinden zijn, kun je hier lezen.

 

Logo De Nuk
Auteur

Bas Koppe

Laat uw reactie achter

Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *