uittips

Waar kan ik heen? Dabke Night, Culturele Zondag, Leuker kunnen we het niet maken

Beeld uit de teaser van Culturele Zondag

Ieder weekend is er van alles te doen in de stad. Maar wat als je door de bomen het bos niet meer ziet? Of gewoon nog geen plannen hebt? Dan kun je ook bij de Nuk terecht. Wij geven een aantal tips uit het grote aanbod aan films, theatervoorstellingen en concerten.

Culturele Zondag: Go West

Tijdens de culturele zondag op zondag 14 april staat Utrecht-West centraal. Aan de westkant van de stad is van alles te doen. Zo zijn er veel rondleidingen, onder andere door de Werkspoorfabriek, Molen de Ster en de Vlampijpateliers. Ook zijn er op verschillende plekken lezingen te volgen en is er een kunstmarkt bij De Nijverheid.

Het volledige programma is hier te vinden.

Record Store Day
Op zaterdag 13 april wordt in heel Nederland de onafhankelijke platenzaak gevierd. In verschillende winkels zijn exclusieve releases te koop en komen er bands optreden. De Utrechtse platenzaken Plato en Muziek Staffhorst Vinyl hebben een heel programma met optredens. Na afloop is er een afterparty onder de naam Phono en EKKO.

De optredens in de platenzaken zijn gratis, kaarten voor de afterparty zijn hier te koop.

Lachen met de Belastingdienst
Cabaretiers Patrick Nederkoorn en Jan Beuving hebben alle kleine lettertjes van het belastingformulier gelezen en laten alle opmerkelijkheden passeren in de voorstelling ‘Leuker kunnen we het niet maken’. Ze spelen de voorstelling op vrijdag 12 april in Podium Hoge Woerd.

Kaarten zijn hier te koop.

25 jaar dB’s
Op Zondag 14 april is er in dB’s een uitgebreid programma om het 25-jarig bestaan te vieren. Er zijn optredens van bands uit Utrecht en de Duitse formatie Camera en is er een jamsessie. Daarnaast zijn er rondleidingen door het gebouw en staan er buiten allerlei foodtrucks. En dat zonder kaarten te hoeven kopen.

Meer informatie is hier te vinden.

Dabke Night
Een ontmoeting tussen de Westerse en de niet-Westerse cultuur. Dat is de Dabke Night. Op zaterdag 13 april in TivoliVredenburg wordt er een brug geslagen tussen Nederland en Syrië. Naast Syrische muziek is er ook een workshop Dabke dansen en zijn er Syrische hapjes in een pop-up restaurant.

Kaarten kopen en naar voorproefjes luisteren kan hier.

Logo De Nuk
Auteur

Bas Koppe

Laat uw reactie achter

Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *