Dank, Dick en Hélène voor de mooie jaren

Voordat slager Dick van Schip de deuren sluit, onthult hij het geheim van zijn filet americain: “Het blijft altijd leuk om te doen”

Per 1 mei stoppen Dick en Hélène van Schip met hun slagerij aan de Balijelaan. Daarmee komt een einde aan een begrip in Utrecht. Het vakmanschap, de passie en de hoge kwaliteit zal gemist worden. Op verzoek van De Nuk geeft Dick een masterclass filet americain maken, het product waar we graag voor omfietsen. Dank, Dick en Hélène voor de mooie jaren. Het ga jullie goed!

Redactie

14 reacties

Reageren
 1. Altijd een top slager geweest. Zijn ouders namen destijds van Rijn slagerij over en hebben toen met hard werken de toekomst van slagerij Schip gelegd. Dick, heel mooi dat jij een geweldige opvolger was en begrijpelijk dat er nu een eind aankomt. Groeten Gerard Doek

 2. Nog mee op de lagere school gezeten veel tussen de middag mee gegeten wij woonden toen in IJsselstein

 3. Top slager kan niet anders zeggen het zal heel vreemd zijn als jullie de zaak sluiten het hoord gewoon bij het straatbeeld
  Wensen jullie veel gezondheid en geluk toe

 4. Wens jullie veel gezondhei d en vrije tijd toe, en bedankt voor het heerlijke recept, kunnen we toch aan jullie denken.😁😁😁

 5. Dick en Helene, voor fijn om te stoppen. De klanten zullen jullie missen. Ik kwam vroeger elke zaterdag met een briefje bij jullie id winkel. En daar stond uiteraard de leverworst ook op!!! Mmmmm. Leuk Robbie Dangerman, dat je ook reageert. Ook ik zat bij Dick in de klas. Groeten van Marianne (Pietje) van Dijk

 6. Jammer dat jullie sluiten, altijd vriendelijk geholpen, een top slager. We zullen je zeker missen. Wij wensen jullie met je gezin nog heel veel geluk toe.

 7. klasgenoot van de lagere school. Rob en Marianne en Dick komen jullie ook naar de reunie van de Gertrudisschool op 27 mei. Dick en Helene, ik wens jullie veel geluk en gezondheid toe!

 8. Ik ben geboren in de Spieghelstraat (1962) Dus mijn ouders deden jaren en jaren de vleesinkopen bij Van Schip. Later gingen wij natuurlijk mee, alle winkels (Lalleman, Doek, de Gruyter, Jamin enz.) gingen daar weg, maar “gelukkig” van Schip was er nog, jeugdsentiment, je wil niet dat je oude buurtje gaat veranderen. Ik herinner me de grote vrachtwagen waar dan de stukken koe en halve varkens uitgedragen werden. Ik kom nog bijna dagelijks met de bus door mijn oude route als ik naar werk ga en ik ga zeker die vertrouwde winkel, en aanblik, op die hoek missen….
  Veel gezondheid en geluk gewenst!! Ik weet er alles van om heeeeeeel lang bij een bedrijf te werken, en dan tóch te besluiten om er mee te stoppen. Levenskwaliteit nu het nog kan!

 9. In de jaren 80 ging ik altijd met me moeder daar vlees halen.en altijd even kletsen met zijn pa.
  Later altijd biefstuk gehaald voor mijn vader.
  Mooie tijd was dat.
  Jullie zullen gemist worden voor velen.
  Heel veel gezondheid en geluk gewenst

 10. Ik woon nog niet zo lang in Hoograven maar heb jullie al snel ontdekt. Zal jullie producten en hartelijkheid missen. Bijzonder jammer dat ik er maar zo kort van heb kunnen genieten.

 11. Mijn vader jaren lang gewerkt de beste worsten maker van Utrecht zelfs van nl en zijn erwtensoep was altijd goed

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *