De mooiste plek van de stad

Voor slager Dick van Schip zal Rivierenwijk altijd zijn thuis zijn

Hij groeide er op, trouwde er zijn vrouw en zijn slagerij aan de Rijnlaan is sinds jaar en dag een begrip. Dick van Schip bespreekt zijn wijk vanaf de watertoren. Een magistraal uitzicht.

Redactie

15 reacties

Reageren
 1. Dezelfde plekken die Dick van Schip noemt waren voor ons belangrijk in onze jeugd: de school, de Gertrudiskerk en de Heul, die daarachter lag. Mooie herinneringen. Mijn ouders kwamen al in de jaren ’60 bij slager van Schip en wij werden daar ook naar toegestuurd om vlees te halen.
  Later hebben mijn zus en ik gewerkt in het Analytisch Lab aan de Croesestraat, ook dat is inmiddels verdwenen…

 2. Wat fijn dat er nog zaken als slagerij van Schip bestaan. Goede kwaliteit, ouderwets vriendelijke bediening.

 3. Leuk verhaal slager 23 jaar geleden nog bij je wezen kijken je had net verbouwd en wij moesten nog
  Nu zijn we gestopt want ja je leeftijd speelt mee
  Maar fijn dat de slagerij gebleven is gr dick

 4. Top slager kwam al bij John v.schip is zijn pa de leverworst kun je nergens zo lekker eten

 5. Inmiddels 14 jaar uit NL, maar deze slager is mij goed bijgebleven. Altijd originele en goede producten, hij geeft ook een kook advies erbij. Altijd vriendelijk personeel die je heel persoonlijk behandeld. Dat zal de reden van zijn voortbestaan zijn, met al die supermarkten in de buurt.
  Mijn moeder is helaas nu te oud geworden om naar hem toe te gaan maar ze is daar jaren trouwe klant geweest.

 6. Laten we vooral zuinig zijn op zaken als slagerij van Schip. Ambachtelijke producten, verstand van zaken en hele aardige bediening.

 7. Wat leuk! Mn eerste baas en wat heb ik daar met veel plezier gewerkt! Nog steeds de beste slager in Utrecht en omstreken.

 8. Herinner me dat de slagerij een kleine automatiek had,waar je voor 25 cent een kroketje kon trekken en een klein loket voor een lekker frietje mayo!
  Klopt dat? 😊
  Woonde toen op de Rijnlaan 44bis,later in de Berkelstraat

 9. Leverworst van van Schip. De gedachte er aan is voldoende om de smaak op te roepen. Waarom fiets ik niet wekelijks naar de slagerij om er mijn stukkie aan te schaffen?
  (Mooi fragment over het wijk vanaf de watertoren. Goed gedraaid ook, Hidde)

 10. Geweldige slager kwam er altijd maar nu niet meer. Helaas niet in mijn buurt meer. En de buurt ja ik groeide op in de buurt van rotsoord prachtig uitzicht vanuit de hoogte. Bedankt voor de leuke uitleg Dick de slager.

 11. Ik kwam als klein jochie al bij zijn opa om vlees te halen voor mijn tantes uit de Croesestraat, kun je nagaan hoe lang ik al meeloop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *