De mooiste plek van de stad

Voor Romana De Lorenzo is haar leven één grote thuiswedstrijd

De mooiste plek van Utrecht is voor Romana de Oudegracht. Daar waar ze opgroeide, speelde in de Zakkendragersteeg en nu al jaren haar ijssalon heeft. Altijd in de buurt van haar ouders die op de hoek een huis hebben. Papa Italo stond haar tijdens het filmen al op te wachten. Want er moet Italiaans geluncht worden. De befaamde pasta van moeder Mia staat al te pruttelen.

Redactie

9 reacties

Reageren
 1. Wat leuk, opgroeien in de Utrechtse binnen stad en dan signore Italo de Lorenzo ook nog even in beeld.

 2. Wat een leuk filmpje Romana.
  Ja ik ken jou en je zus ook wel, ook ik zat op Domplein op school, bij Meneer Boogaard, mevr Serton, Eijkman, Dhr Beulenkamp
  Van 1968 tot 1974 volgens mij zat je een of twee jaar onder mij.
  En ook op de gracht bij jullie vaak ijsjes gegeten, haha
  Hartelijke groet,
  Fred de Neijs

 3. Heerlijk filmpje. In de voetsporen van haar ouders zorgt Romana op de Oudegracht voor het lekkerste ijs van Utrecht.

 4. Ook ik ben geboren en getogen in de Utrechtse binnenstad in de Minrebroederstraat achter het stadhuis. Wij speelden op het brandweerplein. Verstoppertje spelen, je verbergen in de brandweerauto of ambulance. Spannend hoor. Helemaal blij waren wij als de lente kwam dan gingen we ijs eten bij Venezia bij jouw papa en mama, heerlijk!

 5. Niet dat vroeger alles beter was. Maar ik denk wel dat wonen in de binnenstad toen leuker was dan nu. Mooi verhaal.

 6. Hallo Romana, leuk filmpje over onze oude stad Utrecht.
  Ook bij jullie heel vaak op de Voorstraat bij jullie oma en Opa, heerlijke ijsjes
  gegeten!
  ik zat vlak na de oorlog samen met mijn zusje en mijn broertje Willemien en Jaap Wieringa op de Domplein school. Bijzonder herinnering heb ik aan die tijd
  Annechien Wieringa

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *