Feestje voor de start van de Vuelta

Viva La Vuelta in TivoliVredenburg

De Vuelta komt naar Utrecht! Op vrijdag 19 augustus wordt de Spaanse wielerronde afgetrapt met een ploegentijdrit dwars door Utrecht. In de weken voorafgaand aan de start van La Vuelta Holanda vinden er allerlei activiteiten plaats in de stad. Ook in TivoliVredenburg wordt er met een speciaal wielergerelateerd programma uitgebreid stilgestaan bij de start van de ronde. 

Op 19 en 20 augustus doet de Vuelta van Spanje Utrecht aan. Op 19 augustus is er een rit dwars door de stad en op de 20e wordt er een etappe van Den Bosch naar Utrecht gereden. Om in de wielersfeer te komen, vinden er rondom de start verschillende activiteiten plaats. Met ‘Viva La Vuelta’ wordt in TivoliVredenburg de start van de ronde gevierd met een divers programma. 

Het Nieuw Utrechts Toneel (het NUT) vertoont op zondag 14 augustus een speciale voorstelling in het kader van de Vuelta start: een wielerdrama over vriendschap en rivaliteit. Wielerpodcast De Rode Lantaarn voorziet je op woensdag 17 augustus van een live koersbeschouwing vanuit de Grote Zaal en op donderdag 18 augustus wordt stilgestaan bij de invloed van wetenschap op topsport. Hoe helpt de wetenschap ons tot nog betere prestaties te komen? Op zaterdag 20 augustus wordt een eerbetoon aan Joop Zoetemelk gebracht, die zelf terugblikt op zijn gereden ritten in het gezelschap van enkele van zijn trouwe Raleigh-ploegmakkers zoals Leo van Vliet, Henk Lubberding en Johan van der Velde. 

Het volledige programma is te bekijken via de overzichtspagina op de website van TivoliVredenburg. 

Auteur Redactie
Auteur

Redactie

Laat uw reactie achter

Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *