Er komt een totaal ander concept

Utrechtse Ondernemers achter Ruby Rose en De Watertoren nemen horecazaak van Henk Westbroek over

 • Door Redactie
 • |
 • 3 maart 2024
 • |
 • 2 reacties

Twee jaar geleden werd Stairway Nola. Nu is het verkocht.

Henk Westbroek heeft zijn horecazaak verkocht. 35 jaar geleden begon hij aan de Mariaplaats Stairway to Heaven, het rockcafé dat uitgroeide tot een iconische plek in Utrecht. Twee jaar geleden veranderde de zaak in Nola. Nu is Henk er klaar mee en wordt de zaak overgenomen door de succesvolle ondernemers achter zaken als Ruby Rose en De Watertoren.

“In Stairway to Heaven kwamen de muzikanten waar ik echt wat mee had” zegt Westbroek. “Dat veranderde toen het Club Stairway werd. Daar traden veel rappers op en dat zijn over het algemeen vervelende figuren. Uitzonderingen als aardige jongens Polska en Snelle daargelaten. De lol was er vanaf.”

Twee jaar geleden transformeerde Club Stairway naar Nola, een restaurant dat qua uitstraling en keuken was geïnspireerd op New Orleans. Dochter Chrissie had de dagelijkse leiding

“De zaak liep goed maar Julia en ik zijn ook de jongsten niet meer. Kort gezegd kwam het er op neer dat we er wel klaar mee waren. Mijn dochter en haar man waren voor de helft eigenaar. Crissie heeft een drukke baan in de accountancy en  dat bleek moeilijk te combineren met het werk in Nola.  Haar man wilde weer aan de slag in de it. Dat alles deed ons anderhalf jaar geleden besluiten de zaak in de verkoop te doen. De zaak is recent verkocht aan de mensen die in Utrecht zaken als de Watertoren, Ruby Rose, Carmel Market en The Rum Club zijn begonnen. Nee, de inventaris is niet overgenomen. Nola wordt volledig gestript en er komt een totaal ander concept.”

Terugkijkend op zijn periode als horeca-ondernemer ontkomt Henk niet aan de permanente problemen die hij met de gemeente heeft gehad.

“Ik heb een vuistdik dossier waarin 25 jaar gezeik is vastgelegd. Twee keer is gedreigd om de zaak te sluiten. Dat is niet gebeurd omdat ik het gelijk aan mijn kant had. Zoals ik steeds gelijk kreeg in de conflicten met de gemeente. Op een bepaald moment hebben ze het opgegeven en lieten ze me met rust. Mijn dochter had er toentertijd slapeloze nachten van, ik niet. Ik ga een gevecht niet uit de weg. Maar het is als horecaondernemer natuurlijk heel vervelend als je weet dat ze steeds op zoek naar je zijn. De reden? Ik heb geen idee.”

Auteur Redactie
Auteur

Redactie

Laat uw reactie achter

Reactie

2 reacties

 • Michael Hermanus Schuurmans schreef:

  Kom op Henk… dat weet je wel. Mensen aan de knoppen zijn sinds mensenheugenis allergisch voor mondige ‘onderdanen’.

 • Taco Koek schreef:

  Henkie, Bijzonder hoe je ook dit negatief weet af te sluiten. Ik heb heb een fantastische tijd gehad in “Stairway”. Dank je wel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *