K.F. Hein Foyer

Utrechtse kunstenaar Lennard Kok maakt muurschildering in TivoliVredenburg

Bezoekers kunnen tot en met zondag over de schouder meekijken hoe kunstenaar Lennard Kok  zijn muurschildering ‘Transcendence’ maakt.

De K.F. Hein Foyer, die zich bevindt op de vijfde verdieping van TivoliVredenburg en grenst aan het indoorpark, wordt in september voorzien van een gloednieuw kunstwerk. De jonge Utrechtse kunstenaar Lennard Kok krijgt een muur van bijna 150 m2 tot zijn beschikking om ‘Transcendence’ tot stand te laten komen.

Hoe het kunstwerk tot stand komt is door iedereen te aanschouwen tot en met 14 september tussen 17:00 en 20:00, entree is gratis. Vanaf vrijdag 20 september kan iedereen het kunstwerk beschouwen tijdens Park 6 By Night, iedere vrijdag- en zaterdagavond van 22:00 tot 03:00.

‘Transcendence’ is speciaal ontwikkeld voor de K.F. Hein Foyer. Lennard Kok: “In het werk staat beweging centraal. Hoe of waarom de figuren bewegen laat ik in het midden. Het gaat om het gevoel van het ontstijgen aan de dagelijkse routine, het idee van gewichtloosheid. In een eerder werk refereerde ik aan ‘La Danse’ van Henri Matisse. Dit werk was voor mij een eye-opener want het gaf mij het inzicht dat je zonder perspectief en een horizon beweging kan laten zien en dat het werk door die beweging toch diepte krijgt. Dat inzicht vormde het startpunt voor deze nieuwe wandschildering.”

Lennard Kok studeerde in 2012 af aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht, waarna hij datzelfde jaar benoemd werd tot FONTANEL Dutch Design Talent. Sindsdien werd zijn werk in binnen- en buitenland gepubliceerd bij onder meer Apartamento Magazine, Apple, The New Yorker, The New York Times, Nike, Sonos en Volkskrant Magazine.

Auteur Redactie
Auteur

Redactie

Laat uw reactie achter

Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *