Kerken werken samen met de gemeente Utrecht

Utrechtse kerken helpen bij opvang vluchtelingen uit de Oekraïne

Met afschuw en verbijstering bekijken we de beelden uit de Oekraïne. Vanwege het oorlogsgeweld ontvluchten veel mensen het land.

De inschatting van de VN is dat ruim 1,5 miljoen mensen op dit moment hun huis hebben achtergelaten. Dit zou kunnen oplopen tot 4 miljoen, zo’n 10 procent van de inwoners van dit enorme land. Veel van deze mensen zijn in Polen of Roemenië, maar een deel van hen komt ook naar Nederland.

De Protestantse Diaconie Utrecht (PDU), onderdeel van de Protestantse Kerken Utrecht, werkt samen met de gemeente om Oekraïense vluchtelingen op te vangen. Inmiddels zijn andere kerken in Utrecht aangehaakt. De kerken gaan efficiënt en nauwkeurig te werk. Gastgezinnen worden eerst gescreend voor ze mee mogen doen. Ook een daginvulling voor de Oekraïners maakt onderdeel uit van het werk van de kerken.  Er wordt gekeken of er een goede match is tussen de gastgezinnen en de Oekraïense vluchtelingen.  

Inmiddels is er al een flink aantal gastgezinnen dat Oekraïeners opvangt. Dit alles wordt in overleg met de Gemeente Utrecht (intake Jaarbeurs) georganiseerd. In onderstaande reportage kun je zien wat er momenteel gebeurt en wat je als gastgezin kan doen.

Auteur Redactie
Auteur

Redactie

Laat uw reactie achter

Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *