Utrechts nieuws

Appartementen in wijkbureau ’t Goylaan, scholieren beroofd en aanvragen subsidie Evenementenfonds makkelijker

39 appartementen in oud wijkbureau ’t Goylaan

In het voormalig wijkbureau Zuid aan ’t Goylaan 125-127 zullen 39 appartementen komen. 23 appartementen komen in de middenhuur, de overige 16 vallen in de vrije sector. De verbouwing zal circulair en duurzaam zijn: het betonnen casco wordt in zijn geheel hergebruikt, er komen zonnepanelen op het dak en de woningen zullen worden verwarmd met warmtepompen in plaats van aardgas.

Lees meer op de website van gemeente Utrecht 

 

Aanvragen bijdrage uit Evenementenfonds dit jaar eenvoudiger

De gemeente stelt dit kalenderjaar 300.000 euro beschikbaar voor het Evenementenfonds, dat bedoeld is om nieuwe evenementen in Utrecht te stimuleren. Het aanvragen is volgens de gemeente dit jaar eenvoudiger geworden, en er zal sneller duidelijkheid zijn over de toekenning van de subsidie. Ook is het sinds dit jaar mogelijk om

Lees meer op de website van gemeente Utrecht

 

Utrechtse basisscholen willen aardgasvrij worden

De gemeente Utrecht en de schoolbesturen van SPO Utrecht, KSU, PCOU Willibrord gaan onderzoeken hoe de gebouwen van twintig scholen aardgasvrij kunnen worden. De selectie is representatief voor alle Utrechtse basisscholen en gemaakt op basis van onder meer bouwjaar, oppervlakte en type gebouw. Het aardgasvrij maken van bestaande bouw draagt bij aan de ambitie van Utrecht om een klimaatneutrale stad te worden.

Lees meer op de website van gemeente Utrecht 

 

Botsing met bezorgscooter op de Voorstraat

Op de Voorstraat ter hoogte van de Boothstraat is gisteravond een botsing geweest tussen een scooter van een bezorgdienst en een fietser of voetganger.

Lees meer op de website van RTV Utrecht

Scholieren beroofd in Leidsche Rijn

Leerlingen van het Amadeuslyceum en Academie Tien in Leidsche Rijn wordt gevraagd extra alert te zijn. Drie berovingen vonden plaats, waarbij leerlingen werden gedwongen om geld en spullen af te staan. Dit zou gepaard zijn gegaan met bedreigingen en geweld.

Lees meer op de website van RTV Utrecht

Auteur Redactie
Auteur

Redactie

Laat uw reactie achter

Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *