Let it grow

Utrechters redden 1000 kerstbomen van de kap

Afgelopen jaar zijn er in Utrecht alleen al 50.000 kerstbomen opgehaald en weggegooid. Dat kan anders: de  Utrechtse startup Circle That wil Utrechters motiveren om dit jaar een kerstboom met kluit te kopen,  zodat de boom na de feestdagen weer terug de grond in geplaatst kan worden. Middels de campagne ‘Let it Grow’ roepen zij 1000 Utrechters op om in actie te komen, en een herplantbare kerstboom te nemen.

We kappen bomen, om ze na een aantal weken weer weg te gooien. Vorig jaar zijn er in Utrecht alleen al 50.000 kerstbomen weggegooid. Circle That pleit voor een nieuwe mentaliteit, één die de natuurlijke bronnen verstandig gebruikt en waardeert. ‘Let it grow’ dient als een overkoepelende weergave van hoe het anders kan: het gaat de single-use-mentaliteit tegen, en zorgt ervoor dat de boom niet na gebruik weggegooid hoeft te worden, maar terug geplant wordt in de natuur: let it grow!

Wil je meedoen? Ga dan naar www.circlethat.org/let-it-grow, kies je uitgiftepunt, bestel een boom via de website en vergeet niet om ‘LET IT GROW’ in de opmerkingenveld te plaatsen. 

Uitgifte data & locatie: 

6 en 12 december van 9-17 in het Moreelsepark.

In onderstaand filmpje wordt het idee uitgelegd.

Auteur Redactie
Auteur

Redactie

Laat uw reactie achter

Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *